Dió
A dió az egyik legértékesebb csonthéjas gyümölcsünk: a telítetlen zsírsavak mellett fehérjét, ásványi anyagokat, C-vitamint is bőséggel tartalmaz. Enyhén kesernyés ízű, nyersen és főzve is fogyasztjuk.
A dió az egyik legértékesebb csonthéjas gyümölcsünk: a telítetlen zsírsavak mellett fehérjét, ásványi anyagokat, C-vitamint is bőséggel tartalmaz. Enyhén kesernyés ízű, nyersen és főzve is fogyasztjuk.
A darált marhahús az egyik legsokoldalúbban elkészíthető alapanyag a konyhában, melyet bármelyik hentesnél, szupermarketben, piacon beszerezhetünk. Egész évben kapható frissen vagy fagyasztva.
A darált hús a legváltozatosabban elkészíthető húsalapanyag a konyhában. A neve rejti, hogyan készül: húsdarálóban ledarált hús. A darált pulykahúst és a darált szárnyashúst általában a legsoványabb húsrészekből, leginkább (pulyka)combból készítik. A darált pulykahúsból készülhet fasírozott, húsgombóc, valamint jól harmonizál az összes klasszikus rakott zöldséges étellel.
A dijoni mustárnak az a különlegessége, hogy a mustárlisztet éretlen szőlő levével keverik össze. Összetevői még az ecet, a só és a citromsav. A csípős mustárfajták magjának héját részben vagy teljesen eltávolítják.
A darált sertéshús finomra darált disznóhús, amelyet általában sertéslapockából, -combból vagy -karajból készítenek. A hús zsírtartalma attól függ, hogy a sertés melyik részét használják.
Nemcsak finomak együtt, keverékük a szív- és érrendszer egyik legjobb természetes támogatója is lehet. A hibiszkusz és a rooibos hatásairól:
Németh OrsiA levelek összeérése nemcsak esztétikai kérdés: a zsúfolt elrendezés betegségekhez, kártevők megjelenéséhez és a növények legyengüléséhez is vezethet.
Németh OrsiKonyhai alapismereteinkhez biztosan hozzátartozik a tojásfőzés, viszont amennyire egyszerűnek tűnik, éppen annyira sok buktatót rejt magában, főleg akkor, ha nem mindegy számunkra, milyen állagú tojást eszünk. Mai Napi Tippünkben eláruljuk, hogyan készíthetsz főtt tojást forró víz nélkül!
NosaltySokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
A magas koleszterinszintet nem a zsíros ételek okozzák, annak ellenére, hogy nagyon sokak fejében ez a tévhit él. Táplálkozási szakértő osztja meg gondolatait a magas koleszterinszint okairól.
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...
A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...