r
Nosalty Logó

Sült paprikás alfredo

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Réthly Dávid
Sült paprikás alfredo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 802 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2406 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 138 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1345.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    324 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    4167 micro
  • β-crypt
    1232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 802 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    127.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4037.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1181 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1359 mg
  • Nátrium
    1011 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1105.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2240 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    973 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    970 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1034 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    12501 micro
  • β-crypt
    3697 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 2406 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    717 micro
  • β-crypt
    212 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 138 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd 200 fokos sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve, letakarva hagyjuk 10-15 percet pihenni, majd óvatosan lehúzzuk a paprikát héját és kimagozzuk.
  2. Egy nagyobb méretű serpenyőben vajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk a felaprított hagymát és fokhagymát.
  3. Egy turmixgépbe dobjuk a sült paprikákat, a hagymás keveréket és 2 dl tejszínt, és krémesre dolgozzuk.
  4. Közben lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát, és a főzővízből félreteszünk 1-1,5 dl-t.
  5. A hagymákhoz használt serpenyőbe öntjük a leturmixolt paprikás szószt, majd alacsony lángon besűrítjük a reszelt parmezánnal és 1-1,5 dl főzővízzel.
  6. Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a kifőtt tésztát, jól átforgatjuk, és már tálalhatjuk is egy kevés reszelt parmezánnal és aprított petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 285
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 15388
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült paprikás alfredo
Réthly Dávid 32 recept

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon krémes tésztaétel sült paprikával és sok-sok sajttal! Imádjuk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek