Nosalty Logó

Zsenge borsófőzelék

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 384 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 766 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 89 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6821 micro
Összesen 384 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1518.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    493 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    3382 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13642 micro
Összesen 766 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1575 micro
Összesen 89 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsírt felolvasztjuk, beletesszük a kifejtett borsót, sót, őrölt borsot, az apróra vágott fokhagymát, petrezselyem zöldet, összekeverjük.
  2. Fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Megszórjuk liszttel, megkeverjük, felöntjük tejjel, hogy ellepje, összefőzzük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1487
  • 7 napos nézettség: 11113
  • Össznézettség: 1562005
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 21.

Ajánló

Feltét nélkül vagy szinte bármilyen feltéttel kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Marcsisef 217 recept

Csodálatos dolog, mikor az ember munkája eredményét élvezheti. Kimegyek a kis kertembe, és a frissen szedett zsenge borsóból főzök ízletes főzeléket.

Hozzászólások

Filamér

Én is így készítem, ezért nagyon örülök, hogy más is vállalja, hogy nem kell bonyolítani és vajjal, margarinnal, pláne olívaolajjal bolondítani, zsírral adja ki igazán az ízét :-) Falusi nagyanyáink, dédanyáink receptje, kevés f?szer, letisztult, nemes íz, örülök, hogy közzétetted!

Törölt felhasználó

ennek az ételnek a világos vajas rantás adja meg az izét, nem "bolondítja". a disznózsír f?szeres etelekbe való, nem az ilyen könny?, édeskés ízekhez.

Marcsisef

Kedves Filamér Köszönöm az elismerésed és, hogy tetszik a receptem. Szívemb?l szólottál, úgy látom te is úgy vélekedsz, hogy a zsenge prim?rök izét nem kell mindenféle f?szerekkel pikánssá tenni. A növényi zsiradékokkal szemben én a zsírra és a vajra szavazok, de természetesen az olívaolaj helyett nem használok libazsírt. További szép hetet kívánok. Üdv. Marcsi

Géza és Kata

Ma megcsináltam én is! Nagyon jól sikerült és nagyon finom köszönöm a receptet.

Marcsisef

Kedves somka! Nagyon szívesen. További szép hetet kívánok! Marcsi

Ritaby

Imádjuk !!!!! :-)

Marcsisef

Mi is!!!

Törölt felhasználó

Én pálma és kókuszzsírt használok minden f?zéshez, egézséges és finom. Köszönöm a receptet. Ma is ez lesz a vacsi. :)

Törölt felhasználó

kollégistaként ez a recept gyorsan az egyik kedvencemmé vált :D otthonról hozott fasírttal vagy sült virslivel tökéletes :D nyami

Marcsisef

Örülök, hogy megszeretted és, hogy a kedvenced lett.

P.Móni

Úgy érzem egész jól f?zök ,de a f?zelékekkel valahogy mindig... " magic" érzésem volt. Vagy sikerül vagy nem. A recepteddel végre megtanultam BIZTOSAN finom f?zeléket csinálni :) köszönöm :))

Marcsisef

Nagyon szívesen! :)

Törölt felhasználó

azért én biztos nem tennék disznózsírt ebbe a könny?, zsenge, édeskés ízvilágba, sokkal inkább világos vajas rantással keszítem

Marcsisef

Gondoltam rá, hogy vajjal készítem, úgy olyan lenne mint a tied, azt meg minek?

Törölt felhasználó

Nagyon kezd? szakácsként én is elkészítettem, finom lett és nem volt nehéz. :) Sajnos kicsit s?r? lett, de ez nem a recept hibája :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.