Életmód

Csorba és lucskos káposzta – 5 hazai étterem, ami elhozza...

„Az erdélyi konyha az egyetemes magyarságé is” – szól a békéscsabai Hargita étterem szép hitvallása. Az erdélyi konyha egy különös világ, még azoknak is ismerős, akik korábban soha nem jártak Erdélyben. Az izgalmas savakkal játszó ételek divatba jöttével itt az ideje az erdélyi konyha nagy reneszánszának is, a tárkonyos, savanykás ételeik is ugyanis tökéletesen rímelnek a kortárs nemzetközi konyhák ízvilágára.

Nosalty

4 étel a keratinszint növeléséért, hogy fényes legyen a hajad

A keratin a haj, a köröm és a bőr külső rétegének szerves alkotóeleme. Védelmi funkciója van a káros hatásokkal szemben, mint például a napfénynek való kitettség, ezért is fontos a pótlása, amit elsősorban ételekkel tudunk megtenni. Megosztunk veletek 4 ételt, aminek fogyasztásával te is tehetsz az egészséges, fényes hajért.

Balogh Lilla

Címlapról ajánljuk

„Igaz a mondás, hogy mire a kezüket a kilincsre teszik,...

Májusban nyílt egy hely Szentendrén, ahol új életre kel a paradicsomos káposzta, a tejbegrízt elégedett sóhajok kísérik, és ahol az is barátságot köt a zöldborsófőzelékkel, aki valaha súlyos menzai traumákat szenvedett el. Szászfai Brigitta és Póti Bence, bár nem a vendéglátás felől érkeztek, pontosan tudták, hogy olyan helyet szeretnének nyitni, ahol barátságos a hangulat, ahol nem kell feszengeni, van kraft-IPA csapon, és valami ütős meglepetés a tányéron. Ez lett a Teyföl, amit a nyitás óta egyre lelkesebben látogatnak a vendégek. Indulásról, elvárásokról, csapatszellemről beszélgettünk, a mumussá vált “újragondolt” jelzőt pedig az étterem séfje, Kulcsár Alex segített helyretenni.

Kormos Lili

További cikkek

7 kiváló hazai étterem eldugott településeken

Falusi fine dining, vidéki gourmet – ilyen és hasonló hívószavakkal vonzzák be vendégeiket az ország messzi kistelepülésein is olyan éttermek, amelyek kiemelkedően igényes és előremutató konyhát visznek. A műfaj koronázatlan királyai persze egyértelműen a Dudás-testvérek: ők anno az Anyukám Mondtával feltették Encset a gasztrotérképre, az első között megmutatva, hogy egy eldugott kis községben vagy kisvárosban is lehet éttermi sikersztorit csinálni.