Az étkezési szokás, mely enyhítheti a horkolást
A horkolás nemcsak bosszantó, de bizonyos esetekben akár egészségügyi problémákat is okozhat vagy jelezhet – éppen ezért érdemes tenni ellene.
Szabó AnnaA horkolás nemcsak bosszantó, de bizonyos esetekben akár egészségügyi problémákat is okozhat vagy jelezhet – éppen ezért érdemes tenni ellene.
Szabó AnnaGyakran elfeledkezünk róla, de az az ízületeink támogatása kimondottan fontos, ha nem szeretnénk megtapasztalni az ízületi gyulladás kellemetlen tüneteit.
Kremmer MagdiAz egyik legáltalánosabb tévhit a fogyókúrák kapcsán, hogy diétázás közben koplalnunk kell. Ha azonban jól állítjuk össze az étrendünket, nem fogunk éhesen maradni. Lássuk, mi is az a volume eating, azaz az új trend, ami megkönnyíti a fogyókúrát.
Kremmer MagdiAhogy közeledik a húsvét, a szülők egyre csak azon gondolkoznak, mivel is lephetnék meg a csemetéiket az ünnep alkalmából. Bár elsőre remek ötletnek tűnhet, de az élő nyúl egyáltalán nem jó ajándék. Most elmondjuk, hogy miért.
Kremmer MagdiHajlamosak vagyunk szidni a kádári konyhát, a mesterségesen megteremtett „magyaros” fogásokat. De azért van bennünk édes nosztalgia is.
Pákozdi NóraSok diétában egyértelműen kijelentik, hogy a zsír rossz. Most ezt kérdőjelezte meg egy új tanulmány. És mi a helyzet az olajos magvakkal?
Szabó AnnaA mozgás minden életkorban egyaránt fontos, azonban nem mindegy, hogy mit és mennyit sportolunk.
Kremmer MagdiKoczka Judit, kaposvári cukrász bronzéremmel tért haza a 2024-es stuttgarti kulináris olimpiáról.
NosaltyHa ilyen szagokat érzel az otthonodban, akkor jobb, ha nem hagyod figyelmen kívül, hiszen akár komoly problémát is jelezhetnek.
NosaltyNapi Tippünkben egy könnyű, kétösszetevős megoldást hoztunk tojás helyett: kend le a péksüteményeket ezzel, hogy szépen csillogó kérget kapj!
Szász NóriLiptai Claudia és családja igyekeznek egészséges életmódot folytatni, de a színésznő néha beadja a derekát a kedvenc csokis-karamelltetős süteményének.
Nosalty„Tányérunkon a változás” címmel adott ki új jelentést a WWF, amelyben többek között felhívta a figyelmet az élelmiszerpazarlásunk mértékére, de arra is, milyen nagy változást érhetünk el személyenként, ha kis dolgokra odafigyelünk az étrendünkben. Az életmódváltáshoz Tischler Petra állított össze ízes segédrecepteket, például répatortát és krumplihéjlevest.
NosaltyTechnikailag ugyanazt a krumplis masszát használjuk, ha szilvás gombócot, túrós barátfülét vagy olasz paradicsomos gnocchit főzünk: nézzük, mitől lesz mindegyik tökéletes!
Lakos BenedekÚgy tűnhet, a konszenzus folyton változik azzal kapcsolatban, hogy olajjal vagy vajjal főzni egészségesebb-e. Anélkül, hogy felszállnánk erre a vonatra, nézzünk pár olyan ételt, amelyben tényleg soha nem érdemes vajat használni.
Lakos BenedekA főtt sonka hódolói mellett húsvétkor illik azokra is gondolni, akik egyáltalán nem esznek húst. Mutatunk nektek pár olyan ötletet, amelyek nagyonis megállják a helyüket a tavasz legfontosabb ünnepén, és bár nem feltétlen vegánok, mindenképpen húsmentesek.
NosaltyEgy jó főzeléket mindig jó kanalazni, ha azonban laktózérzékenységgel küzdünk, akkor kicsit alakítani kell rajtuk. Szerencsére ez egyáltalán nem lehetetlen.
NosaltyNem tudni, hogyan, de valamiért minden kakaós sütemény olyan őrülten puha és szaftos marad napokig, hogy az ember teljesen eldobja az agyát minden egyes újabb harapásnál. Az alábbiak legalábbis mind ilyenek!
NosaltyFelhőpuha habbal töltött, rétegzett és/vagy díszített süteményeket sorakoztatunk fel most előttetek, és előre is elnézést kérünk, mert egytől-egyig elképesztő guszták.
Egy villámgyors tészta mindig nagy áldás: ha sietünk, de mégis ennénk valami laktatót, jól jöhet egy ilyen recept. Ha pedig még ízélményt is kapunk közben, az további plusz pont!
Nosztalgiázzunk egy kicsit, és nézzük meg, hogyan készít palacsintát a három híres bemondónő.