Datolyaszilva
Leírás
A datolyaszilva az ébenfafélék családjába tartozó ősi kultúrnövényfaj. Távol-Kelet kertjeitől Amerikáig mindenütt megtalálható a szubtrópusi és a szubmediterrán klímában. A gyümölcsök ősszel kezdenek érni, citrom, narancs és vörös színt kapnak, és a termések sokáig a fán maradnak. Tárolás és utóérés után narancssárga húsa puhává, édes sárgabarackdzsem ízűvé válik. Fogyasztható nyersen, gyümölcsléként, aszalva, lekvárként és tárolhatjuk lefagyasztva hűtőládában.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Naptól védett helyen.
100g Datolyaszilva
fehérjetartalom
0.58 g
zsírtartalom
0.1 g
szénhidráttartalom
18.59 g
víztartalom
80.32 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
17 mg
Magnézium
9 mg
Kalcium
8 mg
Nátrium
1 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.1 g
Kolin
7.6 mg
C vitamin
7.5 mg
Béta-kriptoxantin
1447 µg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0.58 g
Zsír
telített zsírsav
0.02 g
egyszeresen telített zsírsav
0.037 g
többszörösen telített zsírsav
0.043 g
ásványi anyagok
Kalcium
8 mg
Vas
0.15 mg
Magnézium
9 mg
Foszfor
17 mg
Nátrium
1 mg
Cink
0.11 mg
Réz
0.113 mg
Mangán
0.355 mg
Szelén
0.6 µg
szénhidrát
rost
3.6 g
cukor
12.53 g
víz
80.32 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.03 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.02 mg
Niacin - B3 vitamin
0.1 mg
Folát
8 µg
Kolin
7.6 mg
Béta-karotin
253 µg
Béta-kriptoxantin
1447 µg
Likopin
159 µg
Lutein+zeaxantin
834 µg
E vitamin
0.73 mg
K vitamin
2.6 µg
A vitamin
81 µg
C vitamin
7.5 mg
B6 vitamin
0.1 g