Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus panna cotta

Klasszikus panna cotta
Klasszikus panna cotta
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A panna cotta tökéletesen hozza a szokásos olasz sztereotípiát, hogy egyszerűen, de finomat! Ez az édesség hihetetlenül könnyen elkészíthető, viszont annál inkább finomabb. Próbáljátok ki!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábosba beleöntjük a habtejszínt és a tejet, majd hozzáöntjük a cukrot, és belekaparjuk egy vaníliarúd belsejét.
  2. Forráspontig melegítjük, és közben habverővel kevergetjük. Mielőtt felforrna, beletesszük a zselatinlapokat, majd levesszük a tűzről, és addig keverjük, míg a zselatin el nem olvad.
  3. Kivizezett tálkákba öntjük, és hideg helyen állni hagyjuk minimum 5-6 órát, de akár egy éjszakát is hagyhatjuk a hűtőben.
  4. Ha szeretnénk a formából kiborítani, akkor tegyük a tálkát pár másodpercre forró vízbe, úgy könnyebben ki fog csúszni a formából.
  5. Tálalásnál kínáljunk hozzá friss gyümölcsöt, jelenesetben áfonyát!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 56 277
elküldve: 2
receptkönyvben: 152
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
944 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
konyha: olasz
adag: 3 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hagyományos panna cotta, olasz desszertkrém

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

CzGabe
CzGabe Mon, 2018-05-21 16:30

költség: 500 Ft? egy rúd vanília kerül annyiba :S

sarai eva
sarai eva Fri, 2017-02-17 10:45

Nem használtam még lapzselatint. A használati leírásban be kell áztatni, itt viszont nem.
Ebből adódik valami probléma, szeretném jól elkészíteni.
Üdvözöllek.Éva

336
habtejszín 250 ml
tej 250 ml
cukor 30 g
vanília 1 db
lapzselatin 3 db