r
Nosalty Logó

Klasszikus panna cotta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 336 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1007 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 188 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 336 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    82.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    698 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1007 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 188 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábosba beleöntjük a habtejszínt és a tejet, majd hozzáöntjük a cukrot, és belekaparjuk egy vaníliarúd belsejét.
  2. Forráspontig melegítjük, és közben habverővel kevergetjük. Mielőtt felforrna, beletesszük a zselatinlapokat, majd levesszük a tűzről, és addig keverjük, míg a zselatin el nem olvad.
  3. Kivizezett tálkákba öntjük, és hideg helyen állni hagyjuk minimum 5-6 órát, de akár egy éjszakát is hagyhatjuk a hűtőben.
  4. Ha szeretnénk a formából kiborítani, akkor tegyük a tálkát pár másodpercre forró vízbe, úgy könnyebben ki fog csúszni a formából.
  5. Tálalásnál kínáljunk hozzá friss gyümölcsöt, jelenesetben áfonyát!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 207
  • Össznézettség: 98041
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A panna cotta tökéletesen hozza a szokásos olasz sztereotípiát, hogy egyszerűen, de finomat! Ez az édesség hihetetlenül könnyen elkészíthető, viszont annál inkább finomabb. Próbáljátok ki!

Hozzászólások

sarai eva

Nem használtam még lapzselatint. A használati leírásban be kell áztatni, itt viszont nem. Ebb?l adódik valami probléma, szeretném jól elkészíteni. Üdvözöllek.Éva

Törölt felhasználó

költség: 500 Ft? egy rúd vanília kerül annyiba :S

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!