r
Nosalty Logó

Pavlova torta tejszínkrémmel és nyári gyümölcsökkel

Gerzsenyi Flóra
Pavlova torta tejszínkrémmel és nyári gyümölcsökkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pavlova

Tejszínkrém

Összeállítás

457
Kalória
6.4g
Fehérje
67.6g
Szénhidrát
19.7g
Zsír
132g
Víz
55.5g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
58.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pavlova

Tejszínkrém

Összeállítás

Összesen 457 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pavlova

Tejszínkrém

Összeállítás

Összesen 2736 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pavlova

Tejszínkrém

Összeállítás

Összesen 191 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    132 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 457 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1514 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    405.7 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    791.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    890 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    779 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    939 micro
Összesen 2736 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

Pavlova

  1. Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra.
  2. Helyezzük a szobahőmérsékletű tojásfehérjéket a keverőüstbe, és egy csipet sóval kezdjük el habbá verni.
  3. Miközben alacsony sebességgel verjük a habot, fokozatosan hozzáadjuk a hideg vizet. Ugyanígy járunk el a cukorral is, majd növeljük a gép sebességet, és addig keverjük a habot, amíg a habverő végén szép íves és merev habcsúcs lesz.
  4. Ezután óvatosan forgassuk hozzá a vaníliaaromát, az ecet és a kukoricakeményítőt.
  5. Egy 20 centi átmérőjű tortaforma aljának segítségével rajzoljunk kört a sütőpapírra, és helyezzük gáztepsire. A kör közepére halmozzuk a habot, majd spatula segítségével egyengessük el és formázzuk.
  6. Az előmelegített sütőt visszavesszük 110°C fokra, és így sütjük 45-50 percig a habcsókot, míg enyhén halványbarnás színűvé válik. Ezután 80-90 °C fokon 30-40 percig szárítjuk. Amikor ez letelt, kapcsoljuk ki a sütőt, és (ajtónyitogatás nélkül) hagyjuk benne kihűlni a habcsókot.
  7. A pavlova közepe kicsit beesik, ebbe kanalazhatjuk majd a tejszínkémet. A külső szélén lehetnek kis repedések, ez sem a világvége, hagyni kell teljesen kihűlni sütés után. Akkor jó, ha a belseje kissé ragacsos és puha.

Tejszínkrém

  1. A tejszínt közepesen kemény habbá verjük a porcukorral. Vaníliával és lime héjával ízesítjük.

Összeállítás

  1. A kihűlt habcsók közepébe kanalazzuk a tejszínkrémet, nem baj ha ki-/lefolyik, jól mutat majd tálaláskor. Az epreket szeletekre vágjuk, a pisztáciát összemorzsoljuk, a passiógyümölcs magjait kikanalazzuk, és a többi gyümölccsel együtt, rusztikusan a torta tetejére halmozzuk.
  2. Frissen reszelünk rá limehéjat, és már kész is - egy könnyed nyári vacsora után tökéletes befejezés.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 110 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A habcsókok királya a tejszínnel és bogyós gyümölcsökkel megkoronázott Pavlova torta. Ez az egyik kedvenc desszertünk, nálunk mindenki hatalmas rajongója, bármilyen formában készüljön is - egyszerűen odáig vagyunk a kinézetéért, az ízvilágáért és a  benne lévő textúrákért. A többi habcsókkal ellentétben a Pavlova ecettel és kukoricakeményítővel készül, tehát a végeredmény kívülről ropogós, belül pedig kissé ragacsos és puha. Tejszínkrémmel, valamint változatos, leginkább bogyós gyümölcsökkel tálalják, hiszen a savanykásabb gyümölcsök kitűnő kontrasztot alkotnak az édes habcsókkal. A mutatós desszert nevét Anna Pavlováról, korának legnagyobb balerinájáról kapta, aki az 1920-as években a világ minden táján fellépett. Azt viszont senki nem tudja pontosan, hogy maga a receptúra Ausztráliából vagy Új-Zélandról származik-e. Az új-zélandiak szerint egy országukbeli nagynevű séf alkotta meg, amihez az inspirációt a művésznő balettszoknyája, azaz tütüje adta. Az ausztrálok legendás verziója szerint viszont egy nyugat-ausztráliai étterem vendége állapította meg a desszertet megkóstolva, hogy az olyan könnyed, mint az orosz művésznő. Egy biztos: a desszert megálmodójának múzsája Anna volt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek