Mit főzzek ma? Ajo blanco, rakott brokkoli és sós hajtovány...
A megszokottól eltérő menü kerülhet ma az asztalra: sós, hideg leves (ajo blanco), marhahússal spékelt rakott brokkoli és sós hajtovány az ebéd.
NosaltyA megszokottól eltérő menü kerülhet ma az asztalra: sós, hideg leves (ajo blanco), marhahússal spékelt rakott brokkoli és sós hajtovány az ebéd.
NosaltyMájus 19-től szuper, és igen kedvező árú konyhai eszközzel érkezik a Lidl, amivel te magad is készíthetsz fagylaltot!
NosaltyA darazsak és lódarazsak megzavarhatják a nappali, de még az éjszakai nyugalmunkat is, mutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőlük egyszerűen.
NosaltyMagyaros, sajtos és/vagy tejfölös ételek várnak rátok két napig levessel és főétellel, a desszertek pedig természetesen a szezonhoz hűen eperrel készülnek majd.
NosaltyA bodza közkedvelt májusi növény, hiszen sokféleképpen felhasználható virágából készülhet szörp, tea, és akár palacsinta is. Arról azonban kevesen tudnak, hogy a növény egy része, nyersen fogyasztva nem éppen tesz jót az egészségünknek, pláne nagy mennyiségben.
NosaltyHa már a csomagoláson is az olvasható, hogy „fogyasztás előtt hőkezelendő”, akkor mindenképpen vegyük komolyan az utasítást. A fagyasztott bogyósok ugyanis szennyeződéseket tartalmazhatnak, amelyek ártalmasak lehetnek az egészségünkre.
Szabó AnnaMindig van egy újabb technika, ami nagyobb, érettebb, szebb termést ígér. Ilyen ez az ültetési módszer, amivel nagyobb termésre számíthatunk a paradicsom esetében.
NosaltyA különböző piskóták és sütemények akkor sikerülnek tényleg jól, ha mind állagban, mind ízben nagyot tudnak mutatni. Ez utóbbihoz nagyban hozzájárul, a keverés melyik pontján adjuk az ízesítőket a masszába. Nézzünk rá erre egy kicsit!
Lakos BenedekHa az eperszezonban szeretnéd kimaxolni az epres finomságokat, sőt, még az eperlekvár-készítésre is rászánnád magad, figyelj, mert Napi Tippünk ad egy ötletet, mitől lesz még finomabb.
NosaltyMai menünkből nem sajnáltuk ki a retró életérzést, már ami a desszertet illeti! A tejbegrízt ezúttal egy izgalmas tejszínes-spenótos tészta előzi meg puha csirkével, sőt, ezek elé még egy gombás-zöldséges levest is kitaláltunk.
NosaltyNincs olyan, aki ne ismerné Schobert Norbi nevét: az utóbbi évekre mindig jutott egy-egy döbbenetes kijelentés tőle, amivel megbotránkoztatta az embereket. Egy ideje ugyan már csak felesége mellett láthattuk a képernyőn, de most úgy döntött, felvirágoztatja egy régi projektjét.
NosaltyÖt év vegánság után Kásás Tamás újra visszatért az állati eredetű ételekhez.
NosaltyA húsok elkészítésénél kiemelten fontos, hogy olyan technikákat alkalmazzunk, amelyek a lehető legkevésbé szárítják ki a húst. Érdekes módon azonban nemcsak az állati alapanyagokra, hanem egyes zöldségekre is vonatkozik ez a szabály: nézzük, melyekre!
Lakos BenedekHa az egészségtudatos táplálkozás híve vagy, akkor minden bizonnyal az étrended része a különböző halak egy része. Kérdés, hogy a mindennapos halfogyasztás egészséges-e?
NosaltyA megszokottól eltérő menü kerülhet ma az asztalra: sós, hideg leves (ajo blanco), marhahússal spékelt rakott brokkoli és sós hajtovány az ebéd.
NosaltyMájus 19-től szuper, és igen kedvező árú konyhai eszközzel érkezik a Lidl, amivel te magad is készíthetsz fagylaltot!
NosaltyA darazsak és lódarazsak megzavarhatják a nappali, de még az éjszakai nyugalmunkat is, mutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőlük egyszerűen.
NosaltyHa idén vágsz bele az uborkatermesztésbe, akkor jó helyen jársz, mert segítünk abban, milyen növényeket ültess a palántád mellé a biztos siker érdekében.
Mai menünkből nem sajnáltuk ki a retró életérzést, már ami a desszertet illeti! A tejbegrízt ezúttal egy izgalmas tejszínes-spenótos tészta előzi meg puha csirkével, sőt, ezek elé még egy gombás-zöldséges levest is kitaláltunk.
A retró ital, melyet egy egész generáció imádott, most soha nem látott ízben tér vissza.
Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...