Alapanyag Abécé

Zsálya

A zsálya a Földközi-tenger mellékéről származó növény, és bár elsősorban fűszerként ismert, az egyik legrégebbi gyógynövény is. (Erre utal latin neve is: <em>Salvia</em>, ami azt jelenti "gyógyítani".) Erős íze jól illik a zsíros ételekhez (sertés, liba). Nyersen nem kerül felhasználásra.

Zsemlemorzsa

A zsemlemorzsa a magyar konyha egyik legismertebb és legsokoldalúbb alapanyaga. Készülhet szárított, darált kenyérből vagy zsemléből, és a panírozáson túl sütemények, töltelékek, sűrítések is elképzelhetetlenek nélküle. Megbízható, egyszerű, és mindig ott van kéznél a kamrában.

Zsemle

A zsemle hazánk egyik legismertebb és legkedveltebb pékterméke, amely a kenyérnél kisebb méretű, puhább állagú, kerek vagy ovális formájú péksütemény. Mindennapi fogyasztásra alkalmas, és számos változatban – fehér, teljes kiőrlésű, magvas vagy tejjel dúsított formában – kapható. A reggeli asztalok állandó szereplője, de szendvicsként, köretként vagy töltve is gyakran felhasználjuk.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek