Alapanyag Abécé

Zsálya

A zsálya a Földközi-tenger mellékéről származó növény, és bár elsősorban fűszerként ismert, az egyik legrégebbi gyógynövény is. (Erre utal latin neve is: <em>Salvia</em>, ami azt jelenti "gyógyítani".) Erős íze jól illik a zsíros ételekhez (sertés, liba). Nyersen nem kerül felhasználásra.

Zsemlemorzsa

A zsemlemorzsa a magyar konyha egyik legismertebb és legsokoldalúbb alapanyaga. Készülhet szárított, darált kenyérből vagy zsemléből, és a panírozáson túl sütemények, töltelékek, sűrítések is elképzelhetetlenek nélküle. Megbízható, egyszerű, és mindig ott van kéznél a kamrában.

Zsemle

A zsemle hazánk egyik legismertebb és legkedveltebb pékterméke, amely a kenyérnél kisebb méretű, puhább állagú, kerek vagy ovális formájú péksütemény. Mindennapi fogyasztásra alkalmas, és számos változatban – fehér, teljes kiőrlésű, magvas vagy tejjel dúsított formában – kapható. A reggeli asztalok állandó szereplője, de szendvicsként, köretként vagy töltve is gyakran felhasználjuk.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...