Dupla tejszín

Dupla tejszín

Leírás

A dupla tejszín egy rendkívül tartalmas tejtermék, melynek zsírtartalma általában 40-55 % között mozog. Levesekhez, szószokhoz vagy édességekhez, valamint sütéshez használják. Svájcban nagy előszeretettel fogyasztják utóételként, a "crème double de Gruyère"-t, piros gyümölcsökkel. Ez a Fribourg kantonból származó dupla tejszín édeskésebb és zsírtartalma elérheti akár a 66%-ot is. Ha nincs kéznél otthon dupla tejszín, pótolhatjuk Mascarpone és tejszín keverékével is. Németországban 1961-ben hozták forgalomba először a rendkívül krémes Philadelphia kenhető duplatejszínt, azaz krémsajtot. Ezen termékekben a tejszín zsírtartalmát egészen 5%-ig is le tudják vinni, ami az ízén és állagán nem érződik.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben a jelzett időpontig; mélyhűtőben 2 hónapig is eláll.

47 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek