Dupla tejszín

A dupla tejszín egy rendkívül tartalmas tejtermék, melynek zsírtartalma általában 40-55 % között mozog. Levesekhez, szószokhoz vagy édességekhez, valamint sütéshez használják. Svájcban nagy előszeretettel fogyasztják utóételként, a "crème double de Gruyère"-t, piros gyümölcsökkel. Ez a Fribourg kantonból származó dupla tejszín édeskésebb és zsírtartalma elérheti akár a 66%-ot is. Ha nincs kéznél otthon dupla tejszín, pótolhatjuk Mascarpone és tejszín keverékével is. Németországban 1961-ben hozták forgalomba először a rendkívül krémes Philadelphia kenhető duplatejszínt, azaz krémsajtot. Ezen termékekben a tejszín zsírtartalmát egészen 5%-ig is le tudják vinni, ami az ízén és állagán nem érződik.
Bármikor.
Hűtőben a jelzett időpontig; mélyhűtőben 2 hónapig is eláll.
fehérjetartalom
1 g
zsírtartalom
42 g
szénhidráttartalom
4 g
víztartalom
0 g
Nátrium
43 mg
fehérje
1 g
Zsír
telített zsírsav
42 g
ásványi anyagok
Nátrium
43 mg
szénhidrát
cukor
2 g
vitaminok
Túrós, pite, túrós rétes, Rákóczi túrós, túróval töltött zsömle? Mindenféle túrós süteményt mutatunk, melyeket akár a nagyi is süthetett volna, olyan háziasak is fincsik.
NosaltyÉvente több millió embernek okoz problémát a verejtékezéssel, szapora szívveréssel, remegéssel és halálfélelemmel járó pánikroham. Egy pszichológus azonban most azt állítja, hogy egy teljesen hétköznapi gyümölcs képes enyhíteni a roham tüneteit.
NosaltyManapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.
Lakos BenedekKerüljön az asztalra egy fenséges lebbencsleves, egy jó nagy adag svéd húsgolyó és egy tepsi rácsos almás pite. Jó étvágyat hozzájuk!
A Taste Atlas nevű, nemzetközileg is elismert internetes gasztronómiai magazin csokorba szedte a világ legfinomabbnak ítélt leveseit, mi, magyarok pedig szép helyezéseket értünk el a Top 50-es listán. Két levesünkkel is!
Biztosan te is sok tejet ittál kiskorodban, hogy erősek legyenek a csontjaid, pedig a szakértők szerint fontosabb lenne, hogy inkább azokat az ételeket és italokat kerüljük el, amelyek negatívan befolyásolhatják a csontsűrűséget.