Desszertbor

A desszertborok alkoholtartalma 14-25 % között változik, meghaladja a szokásos borokét, mivel az erjesztés közben erősítésül borpárlatot adagolnak hozzájuk. Végleges formájukat általában hosszas, fahordós érleléssel nyerik el. Ezek a különleges borok jól keretezik az étkezést: száraz verzióik kiváló étvágygerjesztők, édes változataik pedig - desszerthez, sajthoz kínálva - megfelelően zárják az ételsort. Ebbe a kategóriába tartoznak: a jégbor, sherry, tokaji aszú, portói bor, madeira bor.
Bármikor.
Zárt üvegben, száraz helyen.
fehérjetartalom
0.2 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
13.69 g
víztartalom
70.51 g
Magnézium
9 mg
Foszfor
9 mg
Nátrium
9 mg
Kalcium
8 mg
Kolin
5 mg
Niacin - B3 vitamin
0.213 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.032 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.018 mg
fehérje
0.2 g
Zsír
ásványi anyagok
Kalcium
8 mg
Vas
0.24 mg
Magnézium
9 mg
Foszfor
9 mg
Nátrium
9 mg
Cink
0.07 mg
Réz
0.045 mg
Mangán
0.119 mg
Szelén
0.5 µg
szénhidrát
cukor
7.78 g
víz
70.51 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.018 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.018 mg
Niacin - B3 vitamin
0.213 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.032 mg
Kolin
5 mg
Ha egy szupergyors és finom süteményre vágysz, akkor süss egy ínycsiklandozó kuglófot! Te melyiket készítenéd el? A kakaósat, a narancsosat, a csokisat vagy a joghurtos mini verziót? De ne aggódj, mert ezeken kívül más ízűeket is mutatunk neked!
NosaltyDobálózhatunk itt spagettikkel, makarónikkal, masnikkal és orsótésztákkal, a penne tuti legtöbbünk dobogós olasz tésztafajtája!
NosaltyFrissítő, édes és nagyon gyümölcsös leveseket válogattunk össze nektek, melyekkel már a szátokban érezhetitek a nyár ízét. Ugye?
NosaltyFelejtsd el a tejet és a cukrot, van egy sokkal jobb ízesítője a kávédnak, mely a dietetikusok szerint nemcsak finomabbá, de egészségesebbé is teszi.
Nem túl vidám mellékhatásai lehetnek, ha hosszú távon használsz mosogatógépet – megint a vegyszerek a ludasak.
Imádod a retró édességeket? Úgy gondolod, hogy mindent tudsz róluk? Teszteld a memóriádat retró kvízünkkel.