r
Nosalty Logó

Eredeti spaghetti alla carbonara

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Eredeti spaghetti alla carbonara
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 876 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1751 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 377 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1616.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 876 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3233.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1232 mg
  • Nátrium
    838 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    674 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 1751 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 377 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A guancialét vágjuk 1 cm vastag, 1-2 cm széles hasábokra. A percorinót reszeljük le. A tojást keverjük ki a sárgájával, majd borsozzuk meg erősen, és adjuk hozzá a reszelt sajtot.
  2. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben főzzük al dente alatti roppanósságúra. ha a csomagoláson 8 perc van, akkor 6 perc. Akkor jó, ha azt gondoljuk, hogy 1 perc még kéne neki, hogy al dente legyen. Vegyünk ki a főzővízből 2-2,5 decinyit.
  3. Közben a guanciálét közepes lángon olvasszuk ki, úgy, hogy szép üveges legyen, de nem piruljon roppanósra. Vegyük ki a serpenyőből, tegyük félre.
  4. Amint a tészta elérte az előbb leírt állagot, szűrjük le, és adjuk hozzá a forró serpenyőben lévő kisült szalonnazsírhoz. Egyszer-kétszer keverjük át, majd adjunk hozzá 1-1,5 merőkanálnyit a főzővízből, és kevergessük folyamatosan, amíg csak 2-3 evőkanálnyi víz marad a tésztán.
  5. Húzzuk le a tűzről, zúdítsuk rá a szépen kisült szalonnát és a tojásos sajtos keveréket, majd azonnal kezdjük el összekeverni. Ha a tojás és a víz krémes emulziója bevonja a tésztát, akkor azonnal előmelegített tányérra szedjük, és fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 26178
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az egyik legismertebb olasz tésztaétel, amibe a híresztelések ellenére nem kell tejszín, csak némi kis technikai tudás, meg kiváló alapanyagok!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek