Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói húsleves kukorica salsával

Mexikói húsleves kukorica salsával
Mexikói húsleves kukorica salsával
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, de nagyszerű leves, ami van olyan jó, mint amit rendelni szoktunk, ráadásul gyorsan elkészíthető. Próbáljátok ki mindenképpen, különösen ha annyira imádjátok a koriandert, mint mi! 

hozzávalók / 4 adag

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a kukorica salsához

feltétnek

Szólj hozzá!

elkészítés

leves

  1. A csirkemell filét feldaraboljuk, és az olívaolajon picit megforgatjuk. Sózzuk-borsozzuk, és felöntjük az alaplével.
  2. Hozzáadjuk a felkarikázott répát és lila hagymát, valamint a felkockázott paradicsomot. Közepes lángon addig főzzük, amíg minden megpuhul.
  3. A megfőtt húst kivesszük, és két villa segítségével "széttépjük".
  4. A leveshez adjuk a felkarikázott zellert, illetve a csíkokra vágott paprikát, és alacsony lángon további 10 percig főzzük.

kukorica salsa

  1. A kukoricaszemeket levágjuk a csőről, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a finomra vágott lila hagymát, a felaprított koriandert, az apróra kockázott jalapenot, a lime levé, és az olívaolajat. Sózzuk-borsozzuk, és az egészet alaposan összeforgatjuk.

tálalás

  1. A tányérok aljára először a tépett csirkemellből teszünk, majd erre jön a leves. A tetejére teszünk egy-két evőkanállal a kukorica salsából.
  2. Ízlés szerint tegyünk még rá egy-egy kanál tejfölt, és szórjuk meg összetört tortilla chips-szel, illetve istenes adag korianderrel.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 899
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
956 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mexikói leves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

503
olívaolaj 1 ek
csirkemell filé 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
alaplé 1.75 l
sárgarépa 3 db
lila hagyma 0.5 db
paradicsom 1 nagy db
halványító zeller 4 közepes szár
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
csöves kukorica 2 db
lila hagyma 0.5 db
koriander 1 csokor
jalapeño 1 db
limelé 0.5 lime-ból nyert
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tortilla chips 100 g
tejföl 5 ek
koriander 0 ízlés szerint