Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás pite

Szilvás pite
Szilvás pite
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végtelenül egyszerű és elképesztően finom! Én ezzel nyitottam az őszi sütési szezont, és valószínűleg ezentúl minden évben ezzel fogom. A nádcukor nyugodtan cserélhető hagyományos kristálycukorra, illetve a fűszerek aránya és listája sem szentírás. Én sem tartottam be az eredetit, amin a NYT oldalán akadt meg a szemem.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat a cukorral 2-3 perc alatt habosra keverjük.
  2. A liszthez hozzáadjuk a fűszereket, a sütőport és egy csipet sót, majd hozzászitáljuk a vajhoz. Jöhet bele a négy tojás, az egészet simára dolgozzuk, és kész is.
  3. Kivajazott és kilisztezett formába öntjük (én 24 centis tortaformát használtam).
  4. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és vágott felükkel lefelé a tésztába nyomkodjuk.
  5. 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. A végén azért egy tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban átsült-e.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 12 062
elküldve: 2
receptkönyvben: 133
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, szüret, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös pite, szilvás lepény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

537
vaj 250 g
nádcukor 250 g
finomliszt 250 g
fahéj 1 teáskanál
szegfűszeg 0.5 teáskanál
szerecsendió 0.5 teáskanál
1 csipet
sütőpor 2 teáskanál
vanília kivonat 2 teáskanál
tojás 4 db
szilva 12 közepes db