r
Nosalty Logó

Szilvás pite

Dávid
Szilvás pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

537
Kalória
7.3g
Fehérje
66g
Szénhidrát
28.2g
Zsír
113.7g
Víz
157.2g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
40.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4293 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    113.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 537 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    225.8 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2016.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    527.7 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    909.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1895 micro
  • β-crypt
    294 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1595 micro
Összesen 4293 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

  1. A puha vajat a cukorral 2-3 perc alatt habosra keverjük.
  2. A liszthez hozzáadjuk a fűszereket, a sütőport és egy csipet sót, majd hozzászitáljuk a vajhoz. Jöhet bele a négy tojás, az egészet simára dolgozzuk, és kész is.
  3. Kivajazott és kilisztezett formába öntjük (én 24 centis tortaformát használtam).
  4. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és vágott felükkel lefelé a tésztába nyomkodjuk.
  5. 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. A végén azért egy tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban átsült-e.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Végtelenül egyszerű és elképesztően finom! Én ezzel nyitottam az őszi sütési szezont, és valószínűleg ezentúl minden évben ezzel fogom. A nádcukor nyugodtan cserélhető hagyományos kristálycukorra, illetve a fűszerek aránya és listája sem szentírás. Én sem tartottam be az eredetit, amin a NYT oldalán akadt meg a szemem.

További receptek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Tradicionális flódni

A magyarországi zsidó konyha egyik legzseniálisabb süteménye kérdés nélkül a flódni: impozáns, többemeletes édesség ez, ami az ünnepi ízek legjavát egymás után magába pakolja. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...