r
Nosalty Logó

Bazsalikomos-paradicsomos spagetti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Hankusz Sára
Bazsalikomos-paradicsomos spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 586 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2343 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 586 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3581.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    849 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1377 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1221 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1094 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 2343 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1114 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, dobjunk bele 3 gerezd fokhagymát és a bazsalikom szárát. (a levelei majd a végén kellenek csak)
  2. Miután megpirultak, vegyük ki őket és tegyük félre. Ezután, adjuk hozzá a paradicsomkonzervet vagy a félbevágott koktélparadicsomot és alaposan keverjük át, hogy a fűszeres olaj átjárja a paradicsomszószt.
  3. Sózzuk, majd adjunk hozzá 1 vagy 2 előzőleg megpirított fokhagymát. Érdemes egy kés segítségével pép állagúvá nyomni és úgy hozzáadni. Mehet hozzá 1 apróra vágott friss fokhagyma is, és főzzük még 10-15 percig.
  4. Közben főzzük meg a spagettit a csomagolásra írtak alapján.
  5. Az al dente tésztát tegyük a paradicsomszószba, adjunk hozzá egy pici főzővizet és forgassuk át még 1-2 percen át. Adjuk hozzá a friss bazsalikomot.
  6. Parmezánnal kínáljuk! Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 73
  • Össznézettség: 7620
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 05.

Ajánló

Egy hideg Aperol Spritz, egy tál ebből a tésztából, egy nyári este és máris Olaszországban érezzük magunkat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bazsalikomos-paradicsomos spagetti
Hankusz Sára 147 recept

A paradicsomos tésztát sokfélképp el lehet készíteni, mi most egy autentikus olaszos verziót hoztunk nektek. A lényeg az, hogy nem kell sok alapanyag, de minden legyen minőségi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Párizsi, panko, sörtészta – Útmutató az 5 leggyakoribb panírfajtához

Magyarként az ember előszeretettel ránt ki mindent, tulajdonképpen bármit: a panírozás így viszonylag nagy részét teszi ki a konyhában töltött életünknek. Nem árt hát, ha felsőfokon végezzük a különböző húsok, halak és zöldségek bundázását – remélhetőleg a most következő útmutató az összes bennünk maradt kétséget és megválaszolatlan kérdést elűzi majd. Lássuk az 5 leggyakrabban használt panírozási technika minden csínját-bínját.

Lakos Benedek

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.