Család

Név helyett motivációs üzeneteket ír egy férfi az elviteles kávékra

Megszoktuk már a kávémultik rutinját: fizetés előtt elkérik a keresztnevünket, amit aztán vagy helyesen, vagy kis bakival vésnek fel a lattéspohár oldalára. A lelkesebbek még szmájlit, virágokat is kanyarintanak mellé. Egy fiatal amerikai mindfulness tréner körülbelül egy éve kezdett post-it-ekre és kávéspoharakra üzeneteket írni, majd publikálni a gondolatait. Mi pedig azóta kedveljük ezeket a posztokat.

Pákozdi Nóri

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

Ismerd meg az édesköményt – elég bátor vagy az ízéhez?

Egyre gyakrabban találkozunk a piacon, kisebb zöldségeseknél és a hiperekben is a bolyhos szárú, káposztafélére emlékeztető, ám annál kisebb, marokba simuló egzotikummal. Mit kell tudni az ánizskaporról, mivel passzol a legjobban az íze és milyen formában érdemes fogyasztani? Ne szalasszuk el, bátran zsákoljunk belőle!

Pákozdi Nóri

15 hibátlan vekni, amit megsüthetsz a kenyér világnapjára

Október 16-án ünnepeljük a kenyér világnapját, ebből az alkalomból készült el a lenti összeállítás a legfinomabb veknikből. Nap mint nap fogyasztjuk a kenyeret, mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, pedig kenyér nélkül sehol nincsen étkezés, ez egy közös pont mindenhol a világ körül. Ünnepeljünk együtt, süssünk kenyeret!

Nosalty

Döntőbe került a magyar tervező a vendéglátóipari design legrangosabb elismeréséért

Már 41-ik alkalommal kerül sor a Gold Key Awards díjátadóra, ahol a nemzetközi hotel- és étteremdesign területén kiemelkedő tehetségeket jutalmazzák. A New Yorkban tartott gálán az is kiderül majd, hogy a magyar Varrodesign megkapja-e a legjobb speciality design kategória elismerését. Varró Zoltán és csapata a tatai Platán melletti várárok kortárs hasznosításával és az ott felépített Mirror Spa-val érdemelték ki a jelölést. Korábban már vittek haza díjat az átadóról, és az idei lesz a negyedik jelölésük.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.