Család

9 intő jel, hogy turistacsapda étteremben járunk

Kirándulunk, utazgatunk. A gyomor korog, körülöttünk minden ismeretlen. Mi az, amire egy új helyen járva étteremválasztáskor érdemes odafigyelnünk, hogy ne egy rossz élménnyel legyünk gazdagabbak, és irreális pénzösszeggel szegényebbek?

Nosalty

„A vendégek szexinek találják a Reggelit, az egész csomagot, amit...

A pécsi Király utcában már 11 éve megkerülhetetlen hely a Nappali, ám 2017-ben megnyitott párja, a Reggeli is, nagyszerű konyhával és olyan szemlélettel, amire még a sokat látott urbánus vándor is felkapja a fejét. Igyekeznek a legtudatosabban főzni, alkotni és vendéget látni. Az imádnivaló hely egyik tulajdonosával, Felcser Dáviddal beszélgettünk környezettudatos életstílusról, maradékmentő burgerről, ökológiai lábnyom csökkentéséről és a karobos csiga titkairól.

Nosalty

„Szekszárdon majdnem megvertek, mert elmeséltem, anyám hogy készíti a halászlevet”...

Zerkó, Attila törpéje címmel jelent meg Cserna-Szabó András legújabb regénye, ami bár alapvetően egy ókori történelmi road movie, mégis fel-felbukkan benne a gasztronómia is. Hol egy afrikai kereskedő villájában, hol egy barbár táborhelyen, hol egy piacra néző római börtöncella ablakában. Ebben az interjúban Zerkótól indultunk, és a mediterrán piacokon át eljutottunk odáig, hogy vajon jó vagy rossz húslevest könnyebb-e találni egy tetszőlegesen kiválasztott vendéglőben.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.