Darált marhahús

Darált marhahús

Leírás

A darálthús a legváltozatosabban elkészíthető hús alapanyag a konyhában. A neve rejti, hogyan készül: húsdarálóban ledarált hús. A darált marhahús zsírtartalma alacsony, magas a cink és vastartalma; B12 vitamin és fehérje tartalma. A darált marhahússal kapcsolatban elsők között jut eszünkbe a tatár beefsteak és a hamburger pogácsa. Előbbihez igen alacsony zsírtartalmú, és magasértékű hús szükséges, mint pl. a bélszín. A nemzetközi, de a hazai konyhákban is sokszor fele-fele arányban használják fel a darált sertéshússal. Húskészítményként a szürkemarhából készült kolbász híresült el.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

; Hűtőben, ill. mélyhűtve; bár a baktériumok gyors szaporodása miatt, célszerűbb frissen, rövid időn belül felhasználni. Nyersen történő fogyasztása előtt ne fagyasszuk le.

484 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Klorofilles víz: a legújabb őrület, amitől ragyogni fog a bőröd

Az éppen aktuális diétás és egészséges „csodaszerekkel” Dunát lehet rekeszteni – a legutóbbi mindent gyógyító elixírek a langyos citromos víz és a zellerlé voltak, most azonban új trónkövetelő jelent meg a színen. Úgy tűnik, minden egészségguru klorofill-vizet iszik manapság – de ér valamit valójában ez az étrendkiegészítő, vagy csak újabb használhatatlan trendről van szó?

Stuth-Nagy Niki

További cikkek