Darált marhahús

A darálthús a legváltozatosabban elkészíthető hús alapanyag a konyhában. A neve rejti, hogyan készül: húsdarálóban ledarált hús. A darált marhahús zsírtartalma alacsony, magas a cink és vastartalma; B12 vitamin és fehérje tartalma. A darált marhahússal kapcsolatban elsők között jut eszünkbe a tatár beefsteak és a hamburger pogácsa. Előbbihez igen alacsony zsírtartalmú, és magasértékű hús szükséges, mint pl. a bélszín. A nemzetközi, de a hazai konyhákban is sokszor fele-fele arányban használják fel a darált sertéshússal. Húskészítményként a szürkemarhából készült kolbász híresült el.
Bármikor.
; Hűtőben, ill. mélyhűtve; bár a baktériumok gyors szaporodása miatt, célszerűbb frissen, rövid időn belül felhasználni. Nyersen történő fogyasztása előtt ne fagyasszuk le.
fehérjetartalom
21.59 g
zsírtartalom
61004.812 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
72.19 g
Foszfor
211 mg
Nátrium
62 mg
Magnézium
24 mg
Kalcium
5 mg
B6 vitamin
0.721 g
Kolin
87.4 mg
Niacin - B3 vitamin
6.38 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.69 mg
fehérje
21.59 g
Zsír
telített zsírsav
2 g
egyszeresen telített zsírsav
2.503 g
többszörösen telített zsírsav
0.309 g
koleszterin
61 g
ásványi anyagok
Kalcium
5 mg
Vas
2.53 mg
Magnézium
24 mg
Foszfor
211 mg
Nátrium
62 mg
Cink
3.94 mg
Réz
0.134 mg
Mangán
0.019 mg
Szelén
32.3 µg
szénhidrát
víz
72.19 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.073 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.204 mg
Niacin - B3 vitamin
6.38 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.69 mg
Folát
6 µg
Kolin
87.4 mg
E vitamin
0.08 mg
B12 vitamin
4.34 µg
B6 vitamin
0.721 g
Nosztalgikus-otthonosra vettük a mai menü formáját, készül emiatt klasszikus almaleves, lecsós szelet vegyes körettel és császármorzsa.
NosaltyHa valaha is elgondolkodtál azon, hogy milyen lehet a Vatikán hivatalos fagylaltja, akkor jó hírünk van: megkóstoltuk a Halleluja névre keresztelt különlegességet, és egyértelműen állíthatjuk, hogy megér minden falatot!
NosaltySokan gondolják, hogy ha késő este esznek, az egyenes út a pluszkilókhoz. Nem is csoda, hiszen ezt halljuk mindenhonnan. De vajon tényleg így van? A szakértők szerint a valóság sokkal bonyolultabb.
NosaltyÚjabb hét, ezért újabb kvízzel jelentkezünk! Most, hogy már nemcsak a naptár szerint írunk tavaszt, hanem az időjárás is egyre inkább tavaszias arcát mutatja, itt az ideje, hogy felsorakozzanak az évszak zöldségei!
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.
Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...
Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...
Bevallom őszintén ennél az ételnél először a színe fogott meg, ami azért valljuk be büntet. Imádom a pici bő zsírban sült fasírt kreálmányokat, de a darált hústól az embernek ...