Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus madártej

Klasszikus madártej
Klasszikus madártej
20 perc / főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tojás, tej, cukor, vanília – gyakorlatilag ennyiből áll a madártej. Nem kell bele se keményítő, se liszt, se pudingpor, így is szép sűrű, na meg eszméletlen finom krémet kapunk, ha kihűlt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá a két evőkanál porcukrot, és verjük teljesen keményre.
  2. A tejhez adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, majd forraljuk fel fel, és kanállal szaggassuk bele a tojáshabból galuskákat. Két-három percig főzzük, majd óvatosan for- dítsuk meg, újabb két-három perc, és már szedhetjük is ki egy üres tálba.
  3. A tojássárgáját egy csipet sóval és a cukorral keverjük jó habosra, öntsük hozzá egy keveset a langyos tejből, majd azonnal keverjük simára. Adjuk hozzá a maradék tejet, keverjük el, és öntsd vissza az egészet az edénybe.
  4. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük a tetejére a galuskákat, és az egészet rakjuk be a hűtőbe legalább 2-3 órával azelőtt, hogy tálalni szeretnénk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 531
össznézettség: 613 044
elküldve: 35
receptkönyvben: 734
elkészítve: 40/40
Facebookon megjelent: 3

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
819 recept

receptjellemzők

konyha: francia
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Krinya1015
Krinya1015 Fri, 2017-12-29 21:14

Kedves Receptíró!
Már az elolvasáskor gyanús volt, hogy a kikapart vaníliát a tejbe teszed bele, amiben megfőzöd a tojásfehérjét. Szuper ötlet! Az összes vaníliamag rákötött a tojásfehérjére, undorító kinézete lett! Arról nem is beszélve, hogy ezt követően a sárga részbe alig jutott, így a baromi drága vaníliarúd ízét egyáltalán nem lehet érezni a madártejben! A megadott 2 evőkanál cukorral a tojáshab totál ízetlen vacak lett. Ja, és 25 perc lassú főzés után, miután a fél cucc elpárolgott, nem sűrűsödött be! Remek recept, le kéne venni, SENKINEK NEM AJÁNLOM!

szakács81
szakács81 Sun, 2016-12-25 19:29

"Kedves" receptíró! Remélem minden nap négyszer eszed ezt a sz@rt! Elvettél egy órát az életemből és még ehetetlen is lett! F@ssál cifrákat tőle! Üdv

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2017-02-11 17:46

A legjobb recept. Mi vele a baj, nem is nehéz elkészíteni :-) Bár biztos, van akinek nehézséget okoz...

279
tojásfehérje 4 db
1 csipet
porcukor 2 ek
tej 800 ml
vanília 1 db
tojássárgája 4 db
cukor 70 g
1 csipet