r
Nosalty Logó

Mézes-mascarponés sült paradicsom

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Mézes-mascarponés sült paradicsom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 822 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3281 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 411 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    1465 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6561 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 822 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1370 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat és sózzuk-borsozzuk is. A paradicsomokat vágjuk félbe - érdemes nagyobb alakú koktélparadicsomot, pl. szilvaparadicsomot használni. (A recept egyébként maradékmentésként született: roston sült hal készítéséből visszamaradt, ízes vajat használtam így fel újra.)
  2. A paradicsomfelek mindkét oldalát megpirítjuk, majd elzárjuk a lángot.
  3. Egy tálkába (vagy kettőbe) belekanalazuk a mascarponét, majd kanállal szépen szétkenjük a tányér alján, és erre halmozzuk a sült paradicsomokat.
  4. A paradicsomok tetejét megcsurgatjuk mézzel, majd friss kakukkfűvel és ehető virággal (én az épp virágzó rozmaring virágát használtam) díszítjük.
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 293
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes-mascarponés sült paradicsom
Rosanics Petra 316 recept

Ad hoc jött az ötlet, hogy a reggeliről megmaradt, megmosott paradicsomokat és a pekedli alján lévő maradék mascarponét egy gyors fogásban ötvözzem, a kísérlet pedig sokkal jobban sikerült, mint azt álmodni mertem volna. Az nem újdonság, hogy a paradicsom és a mascarpone remek párost alkot, de csodálatos, hogy a kakukkfű és a méz (na meg a sütéshez használt vaj) mennyire sokat dob az ízek összhatásán!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek