Disznózsír

Disznózsír

Leírás

A disznózsír a házisertés szalonnájából és hájából kiolvasztott, kisütött zsír. Sok országban használják mind a mai napig sütésre és főzésre, bár szakemberek nem ajánlják, mivel nagyrészt telített zsírsavakból áll. A sertészsír szobahőmérsékleten könnyen kenhető, színe a hófehértől a sárgáig változik. Kitűnően harmonizál a zöldségfélékkel, kenyérrel. Illata az elkészítéstől függően, lehet semleges vagy enyhén füstös aromájú. Magas füstpontja, 121-218 ºC, miatt, sütésre kiválóan alkalmas.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Disznózsír

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

95095.5 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

disznózsír?

Top ásványi anyagok

Cink

0.11 mg

Szelén

0.2 µg

Top vitaminok

Kolin

49.7 mg

E vitamin

0.6 mg

D vitamin

102 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

telített zsírsav

39.2 g

egyszeresen telített zsírsav

45.1 g

többszörösen telített zsírsav

11.2 g

koleszterin

95 g

ásványi anyagok

Cink

0.11 mg

Szelén

0.2 µg

szénhidrát

vitaminok

Kolin

49.7 mg

E vitamin

0.6 mg

D vitamin

102 µg

560 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

8 aranybarnára pirult, szaftos csirkecombos fogás

A szaftos csirkecomb az egyik legjobb választás, ha könnyen akarsz mennyei ebédet vagy vacsorát rittyenteni: sokszor elég csak néhány finom zöldséggel (vagy éppen gyümölccsel) és fűszerrel a sütőbe tenni, de akár serpenyőben is szaftos lesz, ha tudjuk, hogyan kell bánni vele.

Nosalty

További cikkek