Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagyományos töltött paprika

Hagyományos töltött paprika
Hagyományos töltött paprika
100 perc / előkészület: 40 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, hogy a recept alapján sűrű paradicsommártást kapunk, ezért ha szeretnénk, öntsük fel még több forró csontlével vagy vízzel, én plusz 5 dl-t használok. A 20 darab paprika helyett is csak 6-8 darabot töltök meg, a többit gombócban teszem a mártásba vagy külön vízbe. Az lábost, amiben a paprikák és a mártás vannak, gyakran rázogassuk meg, hogy ne kapjon oda - ez szinte elkerülhetetlen, de a mártás ízét nem befolyásolja. Még egy tipp: az elkészült paradicsommártást szűrjük át finom szemű szitán vagy konyharuhán, így kifogástalan lesz a szerkezete. Ez akkor is jól jöhet, ha a liszt csomóssá vált.

hozzávalók / 6 adag

Paradicsommártás

Töltött paprika

Szólj hozzá!

elkészítés

Paradicsommártás

  1. A zsírt felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, zsemleszínűre pirítjuk. Felöntjük a forró csontlével, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a sót.
  2. A mártásba tesszük a zellerlevelet és a vöröshagymát, majd fél óra alatt készre főzzük.

Töltött paprika

  1. A rizst félig megfőzzük, kihűtjük. A vöröshagymát a zsíron lepároljuk. A fokhagymát lereszeljük.
  2. A darált húsból, vöröshagymából, rizsből, tojásból elkészítjük a paprikák töltelékét, amit fokhagymával, sóval, borssal ízesítünk.
  3. A paprikákat előkészítjük a töltéshez: megmossuk, kicsumázzuk. Megtöltjük a darált húsos töltelékkel. Fontos, hogy üregmentesen töltsük őket, ha nem így teszünk, a paprika összeesik. Túl sok tölteléket se tegyünk bele, mert a paprika szétrepedhet.
  4. Ha szeretnénk, készíthetünk gombócokat a töltelékből. Ebben az esetben kevesebb paprikát használunk.
  5. A töltött paprikákat a forró paradicsommártásba helyezzük, majd készre főzzük. Keverni nem szabad, ezért rázogatással készítjük.
  6. Főtt burgonyával az igazi.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 456
össznézettség: 217 190
elküldve: 6
receptkönyvben: 84
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

töltött paprika, tradicionális töltött paprika

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

910
sűrített paradicsom 300 g
sertészsír 100 g
finomliszt 120 g
vöröshagyma 1 közepes db
1 teáskanál
zellerlevél 1 db
csontlé 8 dl
darált sertéshús 1000 g
zöldpaprika 20 db
sertészsír 50 g
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
2 teáskanál
fekete bors 5 g
tojás 3 db
rizs 250 g