r
Nosalty Logó

Tex-Mex kukorica-krémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

kukorica sütése

színes salsa

leves

Összesen 365 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

kukorica sütése

színes salsa

leves

Összesen 2189 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

kukorica sütése

színes salsa

leves

Összesen 109 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1051.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    812 micro
  • Lut-zea
    1203 micro
Összesen 365 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    150.8 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6306.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1304 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1499 mg
  • Nátrium
    3065 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    784 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1010 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    3791 micro
  • β-crypt
    792 micro
  • Likopin
    4872 micro
  • Lut-zea
    7216 micro
Összesen 2189 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    241 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

kukorica sütése

színes salsa

leves

Elkészítés

kukorica sütése

  1. Ha konzervkukoricát használunk, leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük, ha frisset, akkor készre főzzük, és levágjuk a szemeket a csőről.
  2. A kukoricaszemeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk 2 ek. olívaolajjal, megszórjuk cayenne paprikával és sózzuk. Alaposan összeforgatjuk az egészet, hogy a szemeket egyenletesen vonja be az ízesítés, majd 200 fokra előmelegített, grillfokozatra kapcsolt sütőbe tesszük 15-20 percre, amíg szépen megpirulnak.

színes salsa

  1. A lila hagymát, a jalapenót és a koktélparadicsomokat felaprítjuk. Apróra vágjuk a petrezselymet is.
  2. Az aprított zöldségeket egy tálba tesszük, hozzáadunk egy marékkal a pirított kukoricából is. Sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk egy lime levével, és az egészet alaposan összeforgatjuk.

leves

  1. A háromféle hagymát és a jalapenót felaprítjuk, majd a másik 2 evőkanál olajon megdinszteljük. Megszórjuk ízlés szerint köménnyel és frissen őrölt borssal, majd hozzáadunk két evőkanál aprított paradicsomot (nekem éppen volt bontva a hűtőben konzerv, de két friss koktélparadicsom is megteszi).
  2. A zöldségeket picit odapirítjuk, majd amint elkészült, hozzáadjuk a pirított kukoricát - egy maroknyi kivételével, amit a salsába tettünk. Az egészet megöntözzük fél liter alaplével, és 10 percet főzzük lefedve.
  3. Ízlés- és tűréshatár szerint öntünk hozzá chiliszószt, illetve utánasózunk, ha szükséges (ugye a kukoricát sóztuk, a levest még nem). Hozzáöntjük a tejszínt, és alaposan elkeverjük.
  4. Ezután fogjuk az egészet, és kézi botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítjük, amennyire csak tudjuk. A krémesre mixelt levest visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a kétféle reszelt sajtot.
  5. Időnként megkeverve így főzzük még 5 percet, amíg a sajt szépen elolvad benne. A színes salsával, frissen aprított korianderrel vagy petrezselyemmel, valamint tortillachipsszel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 14278
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tex-Mex kukorica-krémleves
Rosanics Petra 141 recept

Ez a krémes és tartalmas Tex-Mex kukoricakrémleves igazi bűnös élvezet: van benne jó adag sajt, krémes tejszín és egy kevés római kömény is. A szuper ízélményt ezek mellett a pirítva beletett kukorica adja, amiből egy keveset a feltétként készített színes salsához is használtunk. Tortillachipsszel tunkolni hangsúlyozottan ajánlott, aki pedig bírja, a tetejére löttyinthet egy adagot kedvenc chiliszószából.

Hozzászólások

Hozzávalók

kukorica sütése

színes salsa

leves

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?