Lasagne alla napoletana, Nápoly húsban gazdag gyöngyszeme
A következő Azta'Pasta részünkben Nápoly kiváló ízvilágát hoztuk el egy kevésbé közismert, de annál különlegesebb lasagnefajtával.
HirdetésA következő Azta'Pasta részünkben Nápoly kiváló ízvilágát hoztuk el egy kevésbé közismert, de annál különlegesebb lasagnefajtával.
HirdetésNem hagytunk titeket izgalmas cikkek nélkül a héten sem: pohárba került a Fanta-szelet, a bodza felhasználási módjaival kápráztattunk el titeket, és szupergyors epres lepénnyel is támadtunk. Kocsis Paulinával a TikTokon sütöttünk, Nemesvölgyi Attilával pedig interjút készítettünk.
NosaltyValószínűleg sokunk ámulva nézi a televízióban és a mozivásznon rendszeresen visszaköszönő, ikonikus a 20. századi lakberendezési stílusokat. Lessük el a lakberendezők trükkjeit, és vigyük haza az 1900-as évek legnépszerűbb trendjeit!
Mucsi BlankaBiztos te is találkoztál már éttermekben az aiolival. De mi az, és hogyan készítheted el te magad otthon? Lentebb eláruljuk!
Szász NóriFirenze az az úticél, ahová egész biztos, hogy az első út után vissza akar térni az ember: akár a kultúrát, akár az építészetet, akár a jó ételeket keresed, az egyik legjobb élményt tudja nyújtani még akkor is, ha csak néhány napot töltesz ott.
Nábelek ZsófiBár egyelőre igencsak borsos áron, de megjelentek az első újkrumplik is a piacokon – közeledik hát a friss és könnyed krumplis fogások szezonja. Az újkrumpli egyik legjobb kiegészítője a petrezselyem, ám cikkünkben további nagyszerű párosítási lehetőségeket mutatunk hozzá.
Szekeres DóraA nagy melegben nincs is jobb, mint egy frissítő citrusos sütemény. A nyárias sütésekhez hoztunk most egy szuper tippet, amivel új dimenzióba emelheted a citrusos süteményeid ízét!
Szász NóriNarancsszínű sárgarépa, harsogó zöldborsó, világoszöld karalábé, picike újburgonya...elő a főzelékreceptekkel a héten!
NosaltyFahéjas, diós, almás, túrós, lekváros? A kelt tésztákban az az isteni, hogy megannyi töltelékkel tökéletesek. Lelkük van, bánjunk velük szeretettel!
NosaltyA lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.
NosaltyA retétestésztát imádjuk nyújtani, főleg ha ilyen mennyei édes és sós töltelékek kerülnek a közepébe, naaaaagyon gazdagon.
NosaltyHa van az eperszezonban olyan desszert, ami nem csak mutatós, krémes, finom és még egyszerű is, a következő édes lepény garantáltan kedvenced lesz a következő hónapokban, hiszen nem csak eperrel, de számos másfajta gyümölccsel is elkészíthető.
Hering AndrásEgy kis fellélegzés, húsmentes finomságokkal mára! Könnyed paradicsomleves, cuki mozzarellával töltött rántott cukkinipárnácskák és egy kis kávés profiterol a mai menü.
NosaltyA Sarki Fűszeressel robbant be a budapesti vendéglátásba, az elmúlt hat évben azonban a Babka révén ismeri és szereti a fővárosi közönség. Nemesvölgyi Attila a szó legszebb értelmében igazi vendéglátós, aki mondhatni szimbiózisban él a helyeivel, többes számban, hiszen a járvány ellenére háromra nőtt a Babkák száma Budapesten. A budai kitérő után a nagy Babka Delit szintén a Pozsonyi úton nyitották meg, ezzel a nálunk már kikopott, de New Yorkban még virágzó delicatesse üzletek műfaját feltámasztva. A nyitás kapcsán beszélgettünk a tulajdonossal, Nemesvölgyi Attilával.
Szász NóriHa szamócát termesztesz otthon, egyrészt rendkívüli módon irigykedünk, másrészt jobb, ha szem előtt tartasz néhány fontos tudnivalót így május dereka táján.
NosaltyHarapnivaló édes süteményeket kínálunk. Ezúttal a trükk az extra omlós, selymes tésztához a tejföl, amit mindegyikbe belerejtettünk!
NosaltyA mai menü egészen egzotikus irányt vett, igaz, a leves inkább olaszos, de a főfogás és a desszert már Közel-Kelet felé kacsintgat!
NosaltyA krumpli az egyik legtovább elálló élelmiszerünk, de azért a végtelenségig nem tárolhatjuk a kamrában sem. Ez a 4 jel árulkodik arról, hogy már inkább a komposzton a helye.
Könnyed és laktató húsmentes menüt ajánlunk mindenkinek, aki gyorsan és praktikusan szeretné lerendezni a mai főzést.
A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.