heti menü

Heti Menü – 7 szépséges nap tavaszi-húsvéti zsongásban

Egész héten a húsvét bűvöletében nyüzsgünk: minden nap készítünk valamiféle finomságot, legyen az édes vagy sós, készülve a hétvégére, pénteken még böjtölünk, szombat-vasárnap pedig omlósra főtt sonkával, ötfonatú kaláccsal, különleges tojássalátával, ünnepi quiche-sel, parmezános sonkatekerccsel, répatortával várunk titeket! Kellemes húsvétot mindenkinek!

Nosalty

Heti Menü – 7 nap a medvehagymás étkek bűvkörében

A medvehagyma amennyire rövidéletű, annyira szeretni való. Irány a piac vagy akár az erdő, ha nagyon eltökéltnek érzed magad, a recepteket pedig mi biztosítjuk hozzá! Készüljön belőle krémleves, menjen főzelékbe, pogácsába, rizottóba, rakott krumpliba, sőt, palacsintába is! Minden napra 3 fogás vár rátok a héten is - sok-sok medvehagymával, de nem csak azzal.

Nosalty

Heti Menü – 7 napnyi bizonyíték, hogy a vegán ételek...

A következő hét napban ismét három csodás fogást mutatunk naponta, melyekkel nem csak vegán olvasóinknak kedvezünk: szeretnénk, ha minél többen kipróbálnátok őket, hiszen fantasztikusan változatos, egészséges, kreatív és zöldségdús receptekről van szó...és egyikbe sem került állati eredetű hozzávaló!

Hirdetés

7 nap, 7 étel – Házias, mégis gyors fogások főnek...

A házias ételekről legtöbbször azt gondolhatjuk, hogy azért olyan finomak és komfortosak, mert hosszú időbe telik türelmes-figyelmes elkészítésük. És míg sok esetben ez tényleg igaz, mi most a héten csak az ellenpéldákra fogunk fókuszálni: gyors és házias lesz a konyhai mottónk!

Nosalty

Heti Menü – 1 krémleves + 1 egytálétel + 1...

A héten tőlünk nem szokatlan módon a krémleveseké no meg az egytálételeké lesz a főszerep, így minden napra jut majd belőlük mindenkinek. A jó hír, hogy extra csinos sütemények zárják a sort, szám szerint hét darab! Főzzetek és süssetek, alkossatok velünk most is!

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek