Édesburgonya
Az édesburgonya az egyik kedvenc őszi alapanyagunk, sokszínűségének köszönhetően sütve, főzve, párolva, grillezve és pürésítve is isteni fogásokat készíthetünk belőle.
Az édesburgonya az egyik kedvenc őszi alapanyagunk, sokszínűségének köszönhetően sütve, főzve, párolva, grillezve és pürésítve is isteni fogásokat készíthetünk belőle.
Az édeskömény vagy más néven ánizskapor az ánizsmaghoz hasonló erős aromájáról kapta a nevét. Nyersen fogyasztva intenzív, főzve lágyabb ízű. Az édeskömény gumója különleges, elegáns csemegének számít, mely inkább csak az étrendet színesíti, hiszen tápértéke kevésbé jelentős.
Az élesztő élő mikroorganizmus, mely folyadékkal érintkezve aktiválódik, és gázokká alakítja a hozzáadott cukrot és a lisztben lévő természetes cukrokat is. A kelesztés alatt a keletkező gázok hatására emelkedik fel a tészta.</strong>
Az étkezési keményítő egy sokoldalúan felhasználható alapanyag, amelyet leggyakrabban sűrítőanyagként alkalmaznak különféle ételekben. Legismertebb formája a kukoricakeményítő, de létezik burgonya-, rizs- és búzakeményítő is. Semleges ízének és kiváló sűrítőképességének köszönhetően széles körben használják levesek, szószok, pékáruk és édességek készítéséhez.
Az ételízesítő elsősorban zöldségszárítmány. Több, természetes úton szárított zöldség felhasználásával készül. Granulátum formájában megőrzi a zöldségek zamatát, mely a főzés során ismét felszabadul. Az ételízesítőket főként levesek ízesítéséhez használják, emellett főzelékek, köretek, húsok, zöldségek fűszerezésére is alkalmas.
Az édesítőszer cukorhelyettesítőként funkcionál. Alacsony kalóriatartalmának vagy kalóriamentességének köszönhetően népszerű választás azok körében, akik cukorbetegséggel élnek, diétáznak vagy egyszerűen csökkenteni szeretnék a cukorfogyasztásukat.
Az étcsokoládé a Dél-Amerikában őshonos kakaófa magjából, a kakaóbabból készül. Jellemzően vékony táblákban, bonbonként vagy forró italként fogyasztjuk. Jóval sötétebb színű, és kevésbé édes, mint a tejcsokoládé. Azonban a jó minőségű étcsokoládé sohasem keserű.
Rácz Jenő nemrég Palik Lászlóék YouTube műsorában vendégeskedett, amiben mesélt 2025-ös évéről, és azt is megtudhattuk, mi akadályozza meg abban, hogy egy gyerekkori álma érdekben lépjen.
NosaltyA karácsonyi időszak nem a szigorú szabályokról szól, hanem az egyensúlyról. Ha ezt szem előtt tartod, az ünnepi édességek sem billentenek ki hosszú távon.
NosaltyÖsszeállt már nálatok a teljes karácsonyi menü? Hiszen pár nap, és ott ülünk a szépen megterített asztalnál, gyertyafényben úszó ünnepi hangulatban. Eheti kvízünk a karácsonyi menü klasszikusait sorakoztatja fel, akár inspirációként szolgálva.
NosaltyA kordonozás után sem csillapodtak a kedélyek, így most a hely a Facebook-oldaláért küzd.
Megnyitott Kapás Boglárka világbajnok úszó és férje, Telegdy Ádám közös kávézója, méghozzá Budapest V. kerületében.
A mandarin a téli időszak slágere, amit szívesen pucolgatunk tízórai és uzsonna gyanánt is. Tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, de vajon mennyire egészséges, ha minden nap fogyasztjuk?
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...