Befőzési tippek és trükkök kezdőknek és haladóknak
Van pár alapszabály, melyet nem árt ismerned, mielőtt nekifogsz a befőzésnek - legyen élmény az első saját üveged! Tippjeinkkel gyerekjáték lesz a befőzés!
GrétiVan pár alapszabály, melyet nem árt ismerned, mielőtt nekifogsz a befőzésnek - legyen élmény az első saját üveged! Tippjeinkkel gyerekjáték lesz a befőzés!
GrétiSárgabaracklekvártól túlcsorduló, vagy csinosan, precízen megkent sütemények bemutatója következik, hogy kérdés se legyen, mihez kezdj a nyárról megmaradt házi lekvárokkal.
NosaltyA befőzés során mindig akad egy-két szemtelen üveg, ami valamiért nem zár rendesen. Persze nem túl nagy veszteség ez a néhány üveg lekvár, de azért mégis jobb, ha nem kell ezen mérgelődni. Lássuk, mi okozhatja a bosszantó hibát.
Lakos BenedekAkadnak olyan Szedd Magad eperföldek is, ahol a tavalyihoz képest változatlan áron lehet szamócát szedni!
NosaltyNem csak a cékla, a csalamádé meg a kovászos uborka létezik, ha savanyúságról van szó: ilyenkor is fermentálhatunk, a gyomrunk és a pénztárcánk is örülni fog neki!
NosaltyMindent szeretünk, ami eperrel kezdődik, nincs ez másképp az eperlekvárral sem! Most van szezonja, főzd be, tedd a kamrapolcra, és élvezd télen-nyáron a legnagyobb imádatnak örvendő gyümölcs ízeit! Mi most eperlekváros sütiket hoztunk:
NosaltyLegújabb kvízünkben egy csomó ételnév helyesírására vagyunk kíváncsiak. Te biztos vagy benne, hogy jól tudod, hogy írják helyesen a következő nemzetközi finomságokat?
Liptai LillaVan-e tavasziasabb hármasfogat, mint az eper, a rebarbara és a spárga triója? Elegáns alapanyagok, tény, és nem is olcsók, de ha egyiket-másikat beszerezted a piacon, boltban, akkor segítünk, mibe tedd bele! Heti menünk következik a késői tavasz jegyében:
NosaltyA púpos, földkupacra emlékeztető torta szerencsére jóval finomabb, mint egy tényleges vakondtúrás: tejszínes krémet és banánt rejt a gazdagon kakaós piskóta. Elkészíteni pedig a szó legszorosabb értelmében gyerekjáték: elszórakozhatunk a kivájásával, megöltésével, majd pedig a túrás megformázásával. Utána már csak az édes élvezetek várnak, egy csodás tortaszelet formájában.
Lakos BenedekAz egyik, ha nem a legjobb nasi az esti tévénézésekhez, amit az amerikaiaknak köszönhetünk. Ma már csomagolt, bolti verzióban is hozzájuthatunk, vagy bisztrók és reggelizőhelyek kínálják továbbfejlesztett változatát, de az igazi mégis az, amit otthon a meleg sütőből emelünk ki, és egy bögre meleg tejjel kísérünk le. Igen, ez a csokis keksz!
Balogh LillaRamen, pho, lebbencs, minestrone, megannyi változat, ízélmény és kombináció, egy biztosan közös jeggyel: ezek a levesek dugig vannak tésztával!
NosaltyA kora reggelekben talán az egyetlen szép és boldog dolog a város pékségeinek ajtajain kiáramló, vajas, élesztős, mámorító illat. Reprodukáljuk az eufóriát otthon is: süssünk házi péksütiket!
NosaltyA padlizsán már most csalogat minket, hogy csupa-csupa finomságot készítsünk belőle. Hallgassunk rá!
NosaltyEgy igazi tavaszi menüvel készültünk nektek mára, mely fixen feldobja a napodat.
NosaltyIdén a szőlő áll kiemelt termékként a Nyitott Piacok Napjának központjában. Az országos rendezvénysorozat szlogenje idén, „a piac mindenkié”.
NosaltySzámos jelzést küldhet nekünk, amiket nem érdemes figyelmen kívül hagyni.
Szabó AnnaTe is az édesszájúak táborát erősíted? Akkor az alábbi kvízünk biztosan nem fog ki rajtad, hiszen világszerte ismert és népszerű sütemények vonulnak fel, melyeket képről kell felismerned. Lássuk, te mennyit kóstoltál már!
Balogh LillaMutatunk gesztenyés, vörös bársony, puncshabos, banános-zabos-almás, reszelt túrós, mogyoróvajas sütiket is, csak győzd kakaóval, ha mind megsütöd!
Lényegében ezt használják doppingszerként.
Ha te is nagy gondot fordítasz kerted szépségére és fáid egészségére, akkor olvass tovább, és tudd meg, melyik az a 3 mediterrán növény, mely nálunk is megél, de nem ajánlott őszi metszése.