Befőzés

Egyik kedvenc cukrászdánk is bezár a növekvő alapanyagárak miatt

Bezár az Édesem, a Millenáris park tövében pár éve általában csak szombatonként illetve egy-egy napon nyitva tartó, de sokak által kedvelt budai mini cukrászda. Márk Szonja, bár workshopjai és édességei azóta is sikeresek, szomorú döntést hozott az egyre aggasztóbb gazdasági helyzet miatt.

Nosalty

Ezt teszi veled a diétás kóla az első 1 órában

A klasszikus kóla helyett sokan váltanak a diétás, cukormentes verzióra, talán azt remélve, hogy az egy fokkal egészségesebb választás lesz majd. Sajnos nem így van, nézzük, milyen károkat tesz az ital rögtön a fogyasztás után.

Nosalty

Nagy változás következik a vendéglátóhelyek minősítésében

2017 óta június 18-án ünnepeljük a Fenntartható Gasztronómia Napját. A kezdeményezést öt évvel ezelőtt az ENSZ, a FAO és az UNESCO indította útjára. Nem véletlen, hogy épp ezt a napot választotta a hazai fenntartható étkezést és vendéglátást népszerűsítő Felelős Gasztrohős Alapítvány, hogy elindítsa megújított Fenntartható Vendéglátóhely minősítését. A sajtótájékoztatóra a legújabb fővárosi rendezvényhelyszínén, a margitszigeti Kristály Színtérben került sor, ahol a vendéglátóhelyek megkapták minősítéseiket és díjaikat, valamint lehetőségük volt a jelenlegi helyzetet is értékelni.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.