Édesburgonya
Az édesburgonya az egyik kedvenc őszi alapanyagunk, sokszínűségének köszönhetően sütve, főzve, párolva, grillezve és pürésítve is isteni fogásokat készíthetünk belőle.
Az édesburgonya az egyik kedvenc őszi alapanyagunk, sokszínűségének köszönhetően sütve, főzve, párolva, grillezve és pürésítve is isteni fogásokat készíthetünk belőle.
Az édeskömény vagy más néven ánizskapor az ánizsmaghoz hasonló erős aromájáról kapta a nevét. Nyersen fogyasztva intenzív, főzve lágyabb ízű. Az édeskömény gumója különleges, elegáns csemegének számít, mely inkább csak az étrendet színesíti, hiszen tápértéke kevésbé jelentős.
Az élesztő élő mikroorganizmus, mely folyadékkal érintkezve aktiválódik, és gázokká alakítja a hozzáadott cukrot és a lisztben lévő természetes cukrokat is. A kelesztés alatt a keletkező gázok hatására emelkedik fel a tészta.</strong>
Az étkezési keményítő egy sokoldalúan felhasználható alapanyag, amelyet leggyakrabban sűrítőanyagként alkalmaznak különféle ételekben. Legismertebb formája a kukoricakeményítő, de létezik burgonya-, rizs- és búzakeményítő is. Semleges ízének és kiváló sűrítőképességének köszönhetően széles körben használják levesek, szószok, pékáruk és édességek készítéséhez.
Az ételízesítő elsősorban zöldségszárítmány. Több, természetes úton szárított zöldség felhasználásával készül. Granulátum formájában megőrzi a zöldségek zamatát, mely a főzés során ismét felszabadul. Az ételízesítőket főként levesek ízesítéséhez használják, emellett főzelékek, köretek, húsok, zöldségek fűszerezésére is alkalmas.
Az édesítőszer cukorhelyettesítőként funkcionál. Alacsony kalóriatartalmának vagy kalóriamentességének köszönhetően népszerű választás azok körében, akik cukorbetegséggel élnek, diétáznak vagy egyszerűen csökkenteni szeretnék a cukorfogyasztásukat.
Az étcsokoládé a Dél-Amerikában őshonos kakaófa magjából, a kakaóbabból készül. Jellemzően vékony táblákban, bonbonként vagy forró italként fogyasztjuk. Jóval sötétebb színű, és kevésbé édes, mint a tejcsokoládé. Azonban a jó minőségű étcsokoládé sohasem keserű.
Mai éhségünk ellen kelkáposztalevest javaslunk, mellé csirkében gazdag tésztasaláta dukál, sőt, fanyar citromkocka is jár, ha jól viselkedtek.
Macsuga ViktóriaKarácsonykor mindig előtérbe kerül a jótékonykodás, az adománygyűjtés, de nem csak ilyenkor és nem csak élelemmel vagy tárgyakkal segíthetsz. Ha te is szeretnél jót tenni, és nemcsak karácsonykor, hanem egész évben, akkor mutatunk 8+1 szervezetet, ahol önkénteskedhetsz.
Szász NóriA mandarin a téli időszak slágere, amit szívesen pucolgatunk tízórai és uzsonna gyanánt is. Tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, de vajon mennyire egészséges, ha minden nap fogyasztjuk?
Nosalty50 év felett fokozatosan csökken az anyagcsere gyorsasága, amit először a hasnyálmirigyünk érez meg. Fontos, hogy egészségünk megőrzése érdekében átgondoljuk táplálkozásunkat, és körbenézzünk a hűtőnkben. Íme, 4 olyan tiltólistás élelmiszer, ami árt a hasnyálmirigynek!
A decemberi időszak sok háztartásban sütés-főzéssel telik. Az adventi aprósütemények, na meg a karácsonyi asztal desszertjeinek elkészítését könnyíti meg a Pennyben kapható Tefal konyhai eszköz, amit most különösen kedvező áron szerezhetünk be.
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...