Étkezési keményítő

Étkezési keményítő

Leírás

Az étkezési keményítőt dobozos kiszerelésben, por alakban forgalmazzák, többféle márka létezik. Általában búzából, kukoricából vagy burgonyából készítik, de létezik rizskeményítő is. Az olaszok minden liszthez 1/3 részben ajánlják a rizskeményítő használatát. Az étkezési keményítővel történő sütés nagyon egyszerű. Kevés hideg folyadékkal (víz, tej, stb.) csomómentesre keverjük, és állandó, folyamatos keveréssel a sűrítendő, már forró krémhez, folyadékhoz adjuk, majd ismét felforraljuk. Hosszabb ideig nem szabad főzni, mert a keményítő hatása csökken.

Mikor vegyem

Bármikor

hogyan tároljam

Száraz helyen.

100g Étkezési keményítő

fehérjetartalom

0.26 g

zsírtartalom

0.05 g

szénhidráttartalom

91.27 g

víztartalom

8.32 g

Hány kalória

gramm

Étkezési keményítő?

Top ásványi anyagok

Foszfor

13 mg

Nátrium

9 mg

Magnézium

3 mg

Kalcium

2 mg

Top vitaminok

Kolin

0.4 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.26 g

Zsír

telített zsírsav

0.009 g

egyszeresen telített zsírsav

0.016 g

többszörösen telített zsírsav

0.025 g

ásványi anyagok

Kalcium

2 mg

Vas

0.47 mg

Magnézium

3 mg

Foszfor

13 mg

Nátrium

9 mg

Cink

0.06 mg

Réz

0.05 mg

Mangán

0.053 mg

Szelén

2.8 µg

szénhidrát

rost

0.9 g

víz

8.32 g

vitaminok

Kolin

0.4 mg

Címlapról ajánljuk

További cikkek