Az étcsokoládé a Dél-Amerikában őshonos kakaófa magjából, a kakaóbabból készül. Jellemzően vékony táblákban, bonbonként vagy forró italként fogyasztjuk. Jóval sötétebb színű, és kevésbé édes, mint a tejcsokoládé. Azonban a jó minőségű étcsokoládé sohasem keserű. Az étcsokoládé kakaótartalma legalább 43%-os, ideális esetben 55-75% közötti. A legújabb kutatási eredmények értelmében a magas kakaótartalmú étcsokoládé fogyasztása kis mennyiségben egészséges, ugyanis a kakaó ún. flavonoidokat tartalmaz, amely elősegíti a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzését.
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen.
Hozzászólások
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!