Étcsokoládé

Étcsokoládé

Leírás

Az étcsokoládé a Dél-Amerikában őshonos kakaófa magjából, a kakaóbabból készül. Jellemzően vékony táblákban, bonbonként vagy forró italként fogyasztjuk. Jóval sötétebb színű, és kevésbé édes, mint a tejcsokoládé. Azonban a jó minőségű étcsokoládé sohasem keserű. Az étcsokoládé kakaótartalma legalább 43%-os, ideális esetben 55-75% közötti. A legújabb kutatási eredmények értelmében a magas kakaótartalmú étcsokoládé fogyasztása kis mennyiségben egészséges, ugyanis a kakaó ún. flavonoidokat tartalmaz, amely elősegíti a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzését.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

3537 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek