Édes fehérbor

Édes fehérbor

Leírás

A bor szőlőből készült alkoholos ital. Története tulajdonképpen szorosan összefonódik a nyugati kultúra történetével: évszázadok óta része az ünnepeknek, egyházi szertartásoknak, a mindennapi életnek. A fehérbor általában fehérszőlőből készült bor, de a megfelelő eljárással kék szőlőből is előállítható. Az édes borok cukortartalma min. 45g/l. Az édes fehérbor jól illik hideg gyümölcslevesekhez, desszertekhez, esetleg szárnyas májételekhez. A felsorolt ételféleségek készítéséhez is használható, lehet bormártás, bólé, lekvár alapanyaga.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Édes fehérbor

fehérjetartalom

0.07 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

5.23 g

víztartalom

85.69 g

gramm Édes fehérbor?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.07 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

víz

85.69 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Tücsökfehérjés snacket készített egy magyar orvostanhallgató

A Cricks, Magyarország első rovarfehérje-alapú élelmiszerforgalmazója különféle ízesítésű tücsökfehérjés proteinszeletekkel és snackekkel vált ismertté. Az innovatív termékötlet egy 24 éves orvostanhallgató, Péter Dániel fejéből pattant ki, aki La Fontaine meséitől inspirálva alkotta meg a gyorsan fogyasztható egészséges snackeket.

Nosalty

7 növény, amely segít elűzni a legyeket az otthonodból

A legyek bosszantó és kártékony kis élőlények, amelyek megkeseríthetik a szabadban töltött időt. Ha nem szeretnél vegyszereket használni ellenük, akkor természetes módon is védekezhetsz, növényekkel. A cikkben szereplő növények finom illatukkal elűzik a kártevőket, bónuszként pedig kellemesebbé teszik a kertedet és otthonodat is.

Nosalty

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.