Édes fehérbor

A bor szőlőből készült alkoholos ital. Története tulajdonképpen szorosan összefonódik a nyugati kultúra történetével: évszázadok óta része az ünnepeknek, egyházi szertartásoknak, a mindennapi életnek. A fehérbor általában fehérszőlőből készült bor, de a megfelelő eljárással kék szőlőből is előállítható. Az édes borok cukortartalma min. 45g/l. Az édes fehérbor jól illik hideg gyümölcslevesekhez, desszertekhez, esetleg szárnyas májételekhez. A felsorolt ételféleségek készítéséhez is használható, lehet bormártás, bólé, lekvár alapanyaga.
Bármikor.
Hűvös helyen.
fehérjetartalom
0.07 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
5.23 g
víztartalom
85.69 g
fehérje
0.07 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
víz
85.69 g
vitaminok
Igazi húsos menüvel készültünk nektek mára, amit egy mennyei két hozzávalós süteménnyel vezetünk majd le.
NosaltyA Coop egyik népszerű édességével akadt probléma, ezért arra kérik a vásárlókat, ne fogyasszák el, ha vettek ilyen terméket.
NosaltyA lassan beköszöntő őszi idő még inkább meghozza a kedvet a kiránduláshoz, a természetjáráshoz. A nyári vízpartozást felváltják a hegyes-dombos túrák, kisebb közös belföldi expedíciók. Négy kedvenc kirándulóhelyéhez közeli éttermet, vendéglőt ajánlunk.
NosaltyA cserjék igazi ékkövei lehet a kertednek, de ami a legjobb, hogy rengeteg félét lehet még most ősszel elültetni.
Jöhet a mai menü, mindenki tűkön űlve várta már, ugye? Levesnek palóc, főzeléknek sárgaborsó, sütinek diós! Látjátok? Csodásak!
Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!