Édes fehérbor
318 kcal
Borkrémleves
874 kcal
Libamájszeletek tokajis almaraguval
319 kcal
Sütőtökös rizottó parmezánnal
Leírás
A bor szőlőből készült alkoholos ital. Története tulajdonképpen szorosan összefonódik a nyugati kultúra történetével: évszázadok óta része az ünnepeknek, egyházi szertartásoknak, a mindennapi életnek. A fehérbor általában fehérszőlőből készült bor, de a megfelelő eljárással kék szőlőből is előállítható. Az édes borok cukortartalma min. 45g/l. Az édes fehérbor jól illik hideg gyümölcslevesekhez, desszertekhez, esetleg szárnyas májételekhez. A felsorolt ételféleségek készítéséhez is használható, lehet bormártás, bólé, lekvár alapanyaga.

82
Kalória
0.1g
Fehérje
5.2g
Szénhidrát
-
Zsír
85.7g
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor
100 g Édes fehérbor
fehérjetartalom
0.07 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
5.23 g
víztartalom
85.69 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0.07 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
víz
85.69 g
vitaminok