Édesköménymag

Édesköménymag

Leírás

Az édeskömény zöldes színű, ánizsos ízű, szárított magja, látszatra a köménymagra hasonlít. Enyhén megpirítva vagy őrölve az erőteljesebb ízét élvezhetjük. Kitűnően illik halakhoz (a zsíros halak emésztését elősegítik), de tehetjük húsos, zöldséges ételekbe is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Légmentesen lezárva, fénytől védve tárolva több évig eláll.

100g Édesköménymag

fehérjetartalom

15.8 g

zsírtartalom

12.08 g

szénhidráttartalom

52.29 g

víztartalom

8.81 g

gramm Édesköménymag?

Top ásványi anyagok

Kalcium

1196 mg

Foszfor

487 mg

Magnézium

385 mg

Nátrium

88 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.47 g

C vitamin

21 mg

Niacin - B3 vitamin

6.05 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.408 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

15.8 g

Zsír

telített zsírsav

0.48 g

egyszeresen telített zsírsav

9.91 g

többszörösen telített zsírsav

1.69 g

ásványi anyagok

Kalcium

1196 mg

Vas

18.54 mg

Magnézium

385 mg

Foszfor

487 mg

Nátrium

88 mg

Cink

3.7 mg

Réz

1.067 mg

Mangán

6.533 mg

szénhidrát

rost

39.8 g

víz

8.81 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.408 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.353 mg

Niacin - B3 vitamin

6.05 mg

A vitamin

7 µg

C vitamin

21 mg

B6 vitamin

0.47 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!