Édes-savanyú mártás

Édes-savanyú mártás

Leírás

A kínai konyha egyik alapmártása, melyet a sütés-párolás során adnak az ételhez, vagy a végén keverik hozzá. Általában zöldségekkel készül. Másik verziója az asztalra kihelyezett kis edénykékben tálalt hideg mártás, apróbb falatokat mártogathatunk bele. Ebben az esetben: cukor, ecet, kukoricakeményítő, erőspaprika és húsalaplé hozzáadásával készül.

Mikor vegyem

Bármikor, de házilag is elkészíthető.

hogyan tároljam

Zárt edényben, hűtve.

100g Édes-savanyú mártás

fehérjetartalom

0.27 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

38.22 g

víztartalom

60.27 g

gramm Édes-savanyú mártás?

Top ásványi anyagok

Nátrium

539 mg

Kalcium

10 mg

Magnézium

8 mg

Foszfor

7 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.053 g

C vitamin

8.7 mg

Kolin

2.4 mg

Niacin - B3 vitamin

0.187 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.27 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

10 mg

Vas

0.21 mg

Magnézium

8 mg

Foszfor

7 mg

Nátrium

539 mg

Cink

0.09 mg

Réz

0.079 mg

Mangán

0.761 mg

Szelén

0.4 µg

szénhidrát

rost

0.1 g

cukor

18.75 g

víz

60.27 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.048 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.019 mg

Niacin - B3 vitamin

0.187 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.093 mg

Folát

8 µg

Kolin

2.4 mg

Béta-karotin

6 µg

E vitamin

0.01 mg

K vitamin

0.2 µg

A vitamin

1 µg

C vitamin

8.7 mg

B6 vitamin

0.053 g

Címlapról ajánljuk

6 kiváló termelői piac az országban – Minden, ami finom...

Piacra járni fantasztikus program. Aki szeretne jobban belelátni egy közösség életébe, megismerne helyi termelőket és kisiparosokat, annak akár itthon, akár külföldön is kihagyhatatlan program a piacozás. Mivel már egyre többen igyekeznek tudatosan vásárolni, szezonális és lokális alapanyagokból készíteni az ételeiket, egyre több a termelői piac országszerte, ahol helyi termelők földjeiről érkeznek a legfinomabb zöldségek és gyümölcsök. Most mutatunk három vidéki és három budapesti opciót, ha te is kipróbálnád valamelyiket.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...