Édes-savanyú mártás

Leírás

A kínai konyha egyik alapmártása, melyet a sütés-párolás során adnak az ételhez, vagy a végén keverik hozzá. Általában zöldségekkel készül. Másik verziója az asztalra kihelyezett kis edénykékben tálalt hideg mártás, apróbb falatokat mártogathatunk bele. Ebben az esetben: cukor, ecet, kukoricakeményítő, erőspaprika és húsalaplé hozzáadásával készül.

Édes-savanyú mártás
154
Kalória
0.3g
Fehérje
38.2g
Szénhidrát
0g
Zsír
60.3g
Víz
-
Koleszterin
100mg
Élelmi rost
18.8g
Cukor

100 g Édes-savanyú mártás

fehérjetartalom

0.27 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

38.22 g

víztartalom

60.27 g

gramm Édes-savanyú mártás?

Top ásványi anyagok

Nátrium

539 mg

Kalcium

10 mg

Magnézium

8 mg

Foszfor

7 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.053 g

C vitamin

8.7 mg

Kolin

2.4 mg

Niacin - B3 vitamin

0.187 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.27 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

10 mg

Vas

0.21 mg

Magnézium

8 mg

Foszfor

7 mg

Nátrium

539 mg

Cink

0.09 mg

Réz

0.079 mg

Mangán

0.761 mg

Szelén

0.4 µg

szénhidrát

rost

0.1 g

cukor

18.75 g

víz

60.27 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.048 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.019 mg

Niacin - B3 vitamin

0.187 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.093 mg

Folát

8 µg

Kolin

2.4 mg

Béta-karotin

6 µg

E vitamin

0.01 mg

K vitamin

0.2 µg

A vitamin

1 µg

C vitamin

8.7 mg

B6 vitamin

0.053 g

11 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Nosalty-kvíz: Hány mérgező gombát ismersz fel a képekről?

Amíg tart a gombaszezon, és az erdőt járjuk, addig szinte biztosan lépten-nyomon mi is belebotlunk az erdő apró lakóiba. Igen ám, de érdemes körültekintően közeledni feléjük, ugyanis nem mindegyik híres jószándékáról. Most olyan gombákat kell felismernetek képekről, melyek hazánkban is megteremnek, azonban mérgező hatásuk miatt tilos a fogyasztásuk.

Balogh Lilla

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek