Édes rosé

Édes rosé

Leírás

A rosé egy speciális borfajta, amelynek készítése során a kékszőlők fehér mustját a vörösborokénál jóval rövidebb ideig áztatják a törkölyön, így a szemek héjában levő színanyagok kevésbé tudnak kioldódni. A világ bortermelésének mindössze 3-4%-át teszik ki a rosé borok és ez a mennyiség fedezi is a szükségleteket. A bor cukortartalma attól függ, hogy mennyi cukor marad vissza benne az erjedés után. Természetesen a maradék cukor mennyisége az erjesztés során befolyásolható. Az édes borok cukortartalma meghaladja a 45 grammot literenként. Az édes rosé bort általában aperitifként, illetve tészta és halételek, valamint fehér húsok mellé ajánlják.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

4 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek