r
Nosalty Logó

Autentikus pad thai

Gerzsenyi Flóra
Autentikus pad thai
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

PAD THAI SZÓSZ

PAD THAI

585
Kalória
29.1g
Fehérje
73.3g
Szénhidrát
21.1g
Zsír
216.5g
Víz
198g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
20.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír

PAD THAI SZÓSZ

PAD THAI

Összesen 585 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír

PAD THAI SZÓSZ

PAD THAI

Összesen 2335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír

PAD THAI SZÓSZ

PAD THAI

Összesen 163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2240.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    1125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    216.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 585 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8962.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1900 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    1900 mg
  • Nátrium
    4498 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    293.2 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    865.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    644 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3638 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2026 micro
Összesen 2335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

PAD THAI SZÓSZ

  1. Egy kis lábosban olvasszuk össze a cukrot és a vizet, majd főzzük addig, amíg karamellizálódik. Adjuk hozzá a halszószt, a szójaszószt és a tamarindpasztát. Forraljuk fel a szószt, majd kapcsoljuk le a hőt, és tegyük félre felhasználásig.

PAD THAI

  1. A tésztát a csomagoláson látható utasítások szerint áztassuk be forró vízbe, majd felhasználásig tegyük félre hideg vízben. Használat előtt szűrjük le.
  2. Egy nagy wokban hevítsük fel az olajat, majd szórjuk bele a szárított rákot, és pirítsuk le. Ezt követően mehet bele a hagyma és a fokhagyma is pirulni.
  3. Adjuk hozzá a megtisztított garnélarákokat, és amikor már kezd piros színt kapni, borítsuk hozzá a kockázott füstölt tofut. Jól pirítsuk össze a hozzávalókat.
  4. A leszűrt tésztát dobjuk bele a wokba, locsoljuk meg az előzőleg elkészített padthai-szósszal, és nagyon alaposan forgassuk össze az egészet.
  5. A tojásokat verjük fel egy kis tálban. A wok egyik oldalán a fakanállal csináljunk egy kis helyet, és öntsük oda a felvert tojást. Hagyjuk kb. 1 percig sülni, amíg kissé meg szilárdul, majd nagyobb darabokban keverjük hozzá a többi hozzávalóhoz.
  6. Pár perc pirítás után mehet bele a vékonyra vágott zöldhagyma, a mangóbabacsíra, a diakon retek és legvégül a durvára darált földimogyoró. Keverjük össze, és frissen, melegen tálalhatjuk is.
  7. Friss korianderrel, mungóbabcsírával, durvára darált mogyoróval és lime-szeletekkel kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Főzés módja: wok

Íme az igazi, autentikus pad thai receptje, az összes klasszikus összetevővel. A szósz tökéletesen kiegyensúlyozott ízvilágú, összetett, nem túl édes, és nem is túl savanyú. A étel teljesen gluténmentes, rákkal és tofuval dúsítva. Kétség kívül az egyik legkedveltebb ázsiai tésztás fogás, mely egyszerűen és sokoldalúan elkészíthető, nincs vele sok macera, a különlegesebb hozzávalók pedig már könnyedén beszerezhetőek hozzá nagyobb bevásárlóközpontokban vagy ázsiai üzletekben. Mindenképp próbáljátok ki otthon, ha kedvelitek a Távol-Kelet ízeit!

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek