r
Nosalty Logó

Gluténmentes édesburgonya gnocchi

Dacota
Gluténmentes édesburgonya gnocchi
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A gnocchihoz

A tálaláshoz

668
Kalória
11.6g
Fehérje
89.7g
Szénhidrát
26g
Zsír
109.6g
Víz
35.5g
Koleszterin
8.8g
Élelmi rost
9.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A gnocchihoz

A tálaláshoz

Összesen 668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A gnocchihoz

A tálaláshoz

Összesen 2672 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A gnocchihoz

A tálaláshoz

Összesen 211 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1489.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    1364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    109.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    689 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    8271 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5958.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    5456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    358.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    438.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2757 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    33085 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 2672 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2617 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. A burgonyát megmossuk, megtörölgetjük, és 280 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
  2. Ha kész, megvárjuk, míg kihűl, lehúzzuk a héját, és krumplinyomóval áttörjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, egy csipet sót, és összedolgozzuk.
  4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kb 2 centis csíkokra vágjuk. A csíkokat kicsit meghengergetjük, majd 2-3 centis darabokra vágjuk.
  5. A gnocchikat egy villa hátoldalával kicsit megsodorjuk, hogy az egyik oldaluk csíkozott legyen. (Na ehhez kell egy plusz kéz a konyhába!)
  6. Egy nagy fazékban vizet forralunk, majd kb. 20 darabot beleteszünk. Pár percig várunk, míg a gnocchik a víz felszínére úsznak, akkor leszűrjük, és félretesszük őket. Ha nem akarnak feljönni a víz tetejére, kicsit rázogassuk meg a lábast, de ne kevergessük!

A tálaláshoz

  1. A pancettát kis darabokra vágjuk, a lilahagymát is felaprítjuk. A chilipaprikát kimagozzuk, és apróra vágjuk.
  2. A pancettát egy vastag falú serpenyőben kiolvasztjuk, majd leszűrjük, és félretesszük. A maradék zsírban puhára pároljuk a hagymát és a chilit.
  3. A hagymás-pancettás "feltétet" összeforgatjuk a gnocchival, és azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 280 °C

Olaszos alap kaliforniai kivitelezésben. Bővebb sztori itt.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...