Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes édesburgonya gnocchi

Gluténmentes édesburgonya gnocchi
Gluténmentes édesburgonya gnocchi
115 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olaszos alap kaliforniai kivitelezésben. Bővebb sztori itt.

hozzávalók / 4 adag

A gnocchihoz

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A gnocchihoz

  1. A burgonyát megmossuk, megtörölgetjük, és 280 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
  2. Ha kész, megvárjuk, míg kihűl, lehúzzuk a héját, és krumplinyomóval áttörjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, egy csipet sót, és összedolgozzuk.
  4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kb 2 centis csíkokra vágjuk. A csíkokat kicsit meghengergetjük, majd 2-3 centis darabokra vágjuk.
  5. A gnocchikat egy villa hátoldalával kicsit megsodorjuk, hogy az egyik oldaluk csíkozott legyen. (Na ehhez kell egy plusz kéz a konyhába!)
  6. Egy nagy fazékban vizet forralunk, majd kb. 20 darabot beleteszünk. Pár percig várunk, míg a gnocchik a víz felszínére úsznak, akkor leszűrjük, és félretesszük őket. Ha nem akarnak feljönni a víz tetejére, kicsit rázogassuk meg a lábast, de ne kevergessük!

A tálaláshoz

  1. A pancettát kis darabokra vágjuk, a lilahagymát is felaprítjuk. A chilipaprikát kimagozzuk, és apróra vágjuk.
  2. A pancettát egy vastag falú serpenyőben kiolvasztjuk, majd leszűrjük, és félretesszük. A maradék zsírban puhára pároljuk a hagymát és a chilit.
  3. A hagymás-pancettás "feltétet" összeforgatjuk a gnocchival, és azonnal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 280°C
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 820
elküldve: 4
receptkönyvben: 296
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
535 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
szezon: tél
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

édesburgonya gnocchi gluténmentesen, gluténmentes édesburgonya gnocchi pancettával és lilahagymával, gnocchi édesburgonyából hagymás-pancettás feltétettel

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csilla90
paleostrawberry / csilla90 Tue, 2014-10-14 12:50

Én megfőztem a krumplit sütés helyett, és csak a gnocchi részét csináltam meg és zabpehelylisztet használtam. Mit kell mondjak, isteni lett! Köszönöm a receptet :)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2014-02-13 18:22

Sziaaa! :)
szerintem jó lesz neki a 250 is, max 10 perccel tovább tart. :) ha ráncosodik és puhul, akkor jó! Sok sikert hozzá, és nagyon sok puszi!

modosa
modosa / modosa Thu, 2014-02-13 10:54

ÚÚÚ, nagyon kedvet kaptam hozzá, hétvégén neki is állnék, de az én sütőm max 250 C-ot tud. Biztosan kell a 280 ? pusziA :)

668
édesburgonya 3 db
gluténmentes lisztkeverék 35 dkg
1 kávéskanál
pancetta 20 dkg
lila hagyma 1 nagy db
chili 1 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint