Fetás káposztasalátával töltött sült édesburgonya
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
A sült édesburgonyához
-
135g édesburgonya84 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
13g méz38 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A lilakáposzta-salátához
-
118g vöröskáposzta29 kcal
-
38g feta sajt99 kcal
-
13g törökmogyoró79 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
Az öntethez és a díszítéshez
-
11g olívaolaj94 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g méz19 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g kapor0 kcal
Összesen
462
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
A sült édesburgonyához
-
540g édesburgonya334 kcal
-
40g szójaszósz24 kcal
-
50g méz152 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A lilakáposzta-salátához
-
470g vöröskáposzta117 kcal
-
150g feta sajt398 kcal
-
50g törökmogyoró315 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
Az öntethez és a díszítéshez
-
43g olívaolaj376 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
1 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g kapor0 kcal
Összesen
1849
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
A sült édesburgonyához
-
32.9g édesburgonya20 kcal
-
2.4g szójaszósz1 kcal
-
3g méz9 kcal
-
2.4g citromlé1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A lilakáposzta-salátához
-
28.7g vöröskáposzta7 kcal
-
9.1g feta sajt24 kcal
-
3g törökmogyoró19 kcal
-
11.2g újhagyma2 kcal
Az öntethez és a díszítéshez
-
2.6g olívaolaj23 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
0.1g dijoni mustár0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.5g méz5 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
1.4g petrezselyem0 kcal
-
0g kapor0 kcal
Összesen
111
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2137.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 307 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 1466 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 235.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 826 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 194 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 9354 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 19 micro
-
Lut-zea 939 micro
Összesen
462
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47 g
Zsír
-
Összesen 106.7 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8550.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 1229 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 321 mg
-
Foszfor 1072 mg
-
Nátrium 5865 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198.1 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 941.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3306 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 299 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 776 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 37417 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 75 micro
-
Lut-zea 3755 micro
Összesen
1849
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 521.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 2282 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 229 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
A sült édesburgonyához
-
4 ek szójaszósz
-
2 ek méz
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 ízlés szerint só
A lilakáposzta-salátához
-
0.5 kis fej vöröskáposzta
-
150 g feta sajt
-
2 közepes db újhagyma
Az öntethez és a díszítéshez
-
0.5 dl olívaolaj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 kk dijoni mustár
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
1 ek méz
-
0.5 csokor petrezselyem
-
1 ízlés szerint kapor
Elkészítés
A sült édesburgonyához
- Az édesburgonyákat kifejezetten tisztításra használt szivaccsal átdörgöljük, mossuk, és felezés után a vágott felüket késsel óvatosan bevágjuk keresztbe úgy, minta kis kockákat szeretnénk kivágni belőle. Ez azért kell, hogy jobban beszívja a rálocsolt finomságokat.
- Egy tálban összekeverünk mézet szójaszósszal, citromlével, sóval, borssal ebbe forgatjuk, és később, ezzel kenjük meg az édesburgonyákat.
- Vágott résszel lefelé, sütőpapírral kibélelt sütőtálcára tesszük az édesburgonyát, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük.
A lilakáposzta-salátához
- Serpenyőben megpirítjuk az aprított mogyorót vagy a diót.
Az öntethez és a díszítéshez
- Ha a burgonya belseje már megpuhult, megfordítjuk a tálcán, megkenjük a maradék mézes-szójaszószos kencével és visszatoljuk a sütőbe léggrillező fokozaton, hogy kb. 8-10 perc alatt meg is piruljon.
- Közben elkészítjük a tölteléket. A lila káposztát vékonyan szeljük, enyhén lesózzuk egy tálban, aztán 5-10 perc után lemossuk, kinyomkodjuk. Hozzátördeljük a fetát és az aprított, pirított mogyorót, egy kis citromlével, ízlés szerint sóval, borssal, chilipehellyel ízesítjük.
- Ezalatt megcsináljuk az öntetet, egy kisebb tálban rugós keverővel vagy habverővel krémesre keverjük az olajat mustárral és citromlével, hozzáadjuk a mézet, a görög joghurtot és fűszereket, ezekkel is kikeverjük. Esetleg flakonba tölthetjük, ennek segítségével szebben tudjuk majd díszíteni a töltött burgonyát.
- A megpirult tetejű édesburgonyát kivesszük a sütőből, egy kanál kerek felével lenyomkodjuk a közepét. Kimélyítjük a tölteléknek, amivel meg is töltjük, odahalmozzuk a káposztás-fetás-diós keveréket.
- Tálalásnál öntettel locsoljuk, majd frissen aprított zöldfűszerekkel díszítjük, esetleg plusz pirított mogyoróval vagy dióval szórjuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 384
- Feltöltés dátuma: 2024. november 07.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
vegetáriánus ünnepi receptek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
586 recept
Töltött édesburgonya ennél jobb feltétet még nem kapott. A fetás, pirított diós vagy mogyorós lilakáposzta-saláta csodálatosan mutat rajta, és ízben is nagyon jól áll neki.