Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonya baconnel és tejszínnel

Édesburgonya baconnel és tejszínnel
Édesburgonya baconnel és tejszínnel
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk az édesburgonyát, de nem csak az íze miatt, hanem mert magas a vitamintartalma és gazdag ásványi anyagokban is. Tejszínnel, baconnel és sajtokkal felturbózva készítettünk el most nektek tepsis verzióban, amit magában vagy akár köretként is fogyaszthattok. Jó étvágyat hozzá! 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockákra vágott bacont ropogósra pirítjuk, utána hozzáadjuk a vöröshagymát és fokhagymát. Átforgatjuk, majd felöntjük a fehérborral, és elpároljuk az alkoholt belőle. Hozzáadjuk a tejszínt, a rozmaringot, a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.
  2. A tepsit meglocsoljuk olívaolajjal, utána beleöntjük az édesburgonyát és a sárgarépát, amit jól átforgatunk. Meglocsoljuk a baconos tejszínnel, végül a tetejére tesszük a camembert sajtot és a mozzarellát. Alufóliával lefedve tesszük a sütőbe, miután megpuhult, leszedjük róla, és hagyjuk a tetejét megpirulni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 47
össznézettség: 15 326
elküldve: 5
receptkönyvben: 354
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1195 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumplis sajtos egytál

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

817
édesburgonya 1 kg
sárgarépa 2 nagy db
bacon 20 dkg
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 8 gerezd
fehérbor 2 dl
főzőtejszín 5 dl
camembert sajt 100 g
mozzarella 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 1.5 tk
szerecsendió 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek