r
Nosalty Logó

Ropogós kelbimbótallér

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hankusz Sára
Ropogós kelbimbótallér
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kelbimbótallér

Szósz

Összesen 322 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kelbimbótallér

Szósz

Összesen 642 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kelbimbótallér

Szósz

Összesen 148 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    715 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2513 micro
Összesen 322 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    572 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1430 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5026 micro
Összesen 642 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1158 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Kelbimbótallér

Szósz

Elkészítés

Kelbimbótallér

  1. A kelbimbókat lobogó vízben főzzük puhára 5-10 perc alatt. (ha friss kelbimbót használunk, az több időt igényel)
  2. Egy vágódeszkán lapítsuk ki őket egy kis edény segítségével, hogy vékony korongokat kapjunk. Ezután helyezzük egy sütőpapíros tepsire. (nem érdemes a sütőpapíron kilapítani őket, mert könnyen átázhat)
  3. Fűszerezzük és olajozzuk a tallérokat, majd toljuk be a sütőbe kb. 190 C fokon 15 perce. Közben érdemes őket megforgatni. (addig süssük, amíg szépen megpirul és már picit ropog)
  4. Miután kivettük, a majonézes szósszal tálaljuk. (ízlés szerint bármilyen szószt adhatunk hozzá)

Szósz

  1. Egy tálban mindent keverjünk össze. Lehet még ízlés szerint fűszerezni, illetve a citrom helyett, lime-ot használni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2047
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 08.

Ajánló

Magában mártogatni vagy köretként is szuperül megállja a helyét.

Receptkategóriák

Ropogós kelbimbótallér
Hankusz Sára 141 recept

Egy videóban láttam először ezt a receptet, de ott egy időigényesebb szósszal kínálták. Arra nem volt időm, így csak a kelbimbó készült a látottak alapján. A majonézes szószt pedig megkívántam hozzá. Így együtt, ez egy remek kombináció.

Hozzávalók

Kelbimbótallér

Szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek