r
Nosalty Logó

Fahéjas-körtés kekszrakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gullon
Fahéjas-körtés kekszrakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A körtés réteghez

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 668 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A körtés réteghez

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 3998 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A körtés réteghez

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 668 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    250.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1183.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381.2 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    869.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 3998 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 201 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A körtés réteghez

A krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A körtés réteghez

  1. A körtéket megtisztítjuk, megpucoljuk, magházukat eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk.
  2. Egy nagy edénybe szórjuk, fűszerezzük fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel és egy kevés szerecsendióval, majd beleszórjuk a nyírfacukrot is.
  3. Jól elkeverjük, kevés vizet adunk hozzá, és lefedve, alacsony lángon fél óráig pároljuk.
  4. Fél óra után levesszük a tűzről, és lehűtjük.

A krémhez

  1. Egy tálba halmozzuk a mascarponét, majd hozzáadjuk a habtejszínt, nyírfacukrot és a vaníliapasztát, és egy kézi robotgép segítségével simára keverjük.
  2. A felhasználásig hűtőben pihentetjük.

Az összeállításhoz

  1. Egy 20x25-ös tepsi alját kibéleljük az élelmi rostban gazdag keksszel, majd a körtés keverék felével befedjük.
  2. Erre halmozzuk a mascarponés krém felét, amit finoman elsimítunk, majd egy újabb adag keksz réteg következik, amit a maradék körtés keverék követ, végül a fennmaradó mascarponés krémmel zárjuk a sort.
  3. A rakottas tetejét ízlés szerint meghinthetjük fahéjjal vagy cukrozatlan kakaóporral.
  4. 12 órára hűtőbe tesszük, majd fogyaszthatjuk is!
  • Tepsi mérete: 20x25
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15992
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ősz beköszöntével nem kell lemondanunk a friss gyümölcsökről, hiszen olyan szuper gyümölcsök közül válogathatunk, mint az alma, szilva vagy a körte. Utóbbit varázsoltuk bele, rengeteg fűszerrel, selymes krémmel és ropogós keksszel ebbe a csodás cukormentes receptbe! Próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók

A körtés réteghez

A krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek