r
Nosalty Logó

Cinnabon, az amerikai fahéjas csiga

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty vegán
Cinnabon, az amerikai fahéjas csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Öntet

Összesen 868 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Öntet

Összesen 5201 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Öntet

Összesen 299 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 868 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    132.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1812.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    747 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    927.5 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    925 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 5201 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 299 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Öntet

Elkészítés

Tészta

  1. A felmelegített mandulatejet egy nagy edénybe öntjük, hozzáadjuk a margarint, a barna cukrot, végül az élesztőt, és 5 percig hagyjuk pihenni.
  2. Ezután jöhet hozzá a liszt és a só, hogy a tésztát egy fakanál segítségével vagy a kezünkkel könnyedén összegyúrjuk. Egy konyharuhával vagy folpackkal fedjük le, és tegyük félre pihentetni 1 órára valamilyen meleg helyre.
  3. Amikor a tészta szépen megkelt a melegben, szórjunk rá egy kis lisztet, és gyúrjuk át ismét, mielőtt még a sodródeszkára fektetjük. Ezután elkezdjük téglalapalakúra, kb. 1,5 centi vastagra nyújtani.

Töltelék

  1. A kinyújtott tészta felszínét megkenjük puha margarinnal, megszórjuk a barna cukorral és a fahéjjal, majd elkezdjük egyenletesen feltekerni.
  2. A feltekert roládot 2 centi vastag cikkekre vágjuk, a tekercseket pedig egy margarinnal kikent hőálló tálba helyezzük egymás mellé, és egy fél órát hagyjuk állni.
  3. A pihentetés után a 180°C-os előmelegített sütőbe helyezzük őket 30 percre. Ha szeretnénk, meglocsolhatjuk őket egy kis vaníliakivonattal, mielőtt a sütőbe rakjuk őket.

Öntet

  1. Egy tálba beleöntjük a porcukrot, hozzáadjuk a mandulatejet és a vaníliakivonatot, és egy habverő segítségével összekeverjük.
  2. A tekercseket a sütőből kivéve még melegen, a mázzal meglocsolva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 48
  • 7 napos nézettség: 291
  • Össznézettség: 15652
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 11.

Receptkategóriák

Cinnabon, az amerikai fahéjas csiga
Nosalty vegán 124 recept

Ennek a finomságnak a láttán biztosan összefut majd a nyál a szádban! A cukorbevonattal nyakon öntött fahéjas tekercs az amerikai péksüteménylánc, a Cinnabon védjegye. A népszerű specialitás mára összeolvadt a márka nevével, ahogyan az egy igazi franchise-nál történni szokott. A recept tojás- és tejmentes, hogy mindenki számára elérhető legyen.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!