r
Nosalty Logó

Cinnabon, az amerikai fahéjas csiga

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty vegán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Öntet

Összesen 868 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Öntet

Összesen 5201 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Öntet

Összesen 299 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 868 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    132.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1812.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    747 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    927.5 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    925 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 5201 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 299 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Öntet

Elkészítés

Tészta

  1. A felmelegített mandulatejet egy nagy edénybe öntjük, hozzáadjuk a margarint, a barna cukrot, végül az élesztőt, és 5 percig hagyjuk pihenni.
  2. Ezután jöhet hozzá a liszt és a só, hogy a tésztát egy fakanál segítségével vagy a kezünkkel könnyedén összegyúrjuk. Egy konyharuhával vagy folpackkal fedjük le, és tegyük félre pihentetni 1 órára valamilyen meleg helyre.
  3. Amikor a tészta szépen megkelt a melegben, szórjunk rá egy kis lisztet, és gyúrjuk át ismét, mielőtt még a sodródeszkára fektetjük. Ezután elkezdjük téglalapalakúra, kb. 1,5 centi vastagra nyújtani.

Töltelék

  1. A kinyújtott tészta felszínét megkenjük puha margarinnal, megszórjuk a barna cukorral és a fahéjjal, majd elkezdjük egyenletesen feltekerni.
  2. A feltekert roládot 2 centi vastag cikkekre vágjuk, a tekercseket pedig egy margarinnal kikent hőálló tálba helyezzük egymás mellé, és egy fél órát hagyjuk állni.
  3. A pihentetés után a 180°C-os előmelegített sütőbe helyezzük őket 30 percre. Ha szeretnénk, meglocsolhatjuk őket egy kis vaníliakivonattal, mielőtt a sütőbe rakjuk őket.

Öntet

  1. Egy tálba beleöntjük a porcukrot, hozzáadjuk a mandulatejet és a vaníliakivonatot, és egy habverő segítségével összekeverjük.
  2. A tekercseket a sütőből kivéve még melegen, a mázzal meglocsolva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 58
  • 7 napos nézettség: 2786
  • Össznézettség: 4210
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 11.

Receptkategóriák

Cinnabon, az amerikai fahéjas csiga
Nosalty vegán 85 recept

Ennek a finomságnak a láttán biztosan összefut majd a nyál a szádban! A cukorbevonattal nyakon öntött fahéjas tekercs az amerikai péksüteménylánc, a Cinnabon védjegye. A népszerű specialitás mára összeolvadt a márka nevével, ahogyan az egy igazi franchise-nál történni szokott. A recept tojás- és tejmentes, hogy mindenki számára elérhető legyen.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Öntet

Címlapról ajánljuk

Színes-illatos citrussaláta, amitől biztosan boldogabb lesz a tél

A tél nem éppen a salátázás időszaka, legalábbis papíron, a színekre, harsanós zöldekre és gyümölcsökre, a vitaminra (na meg a karcsúbb alakra) viszont ilyenkor is vágyunk, sőt. Főzzünk abból ami van, azaz jelen esetben főznünk sem kell: használjuk ki a szezon gyümölcseit, és dobjunk össze egy nagyon pikáns, nagyon színes citrussalátát édesköménylevelekkel!

Hering András

„A főzés olyan, mint egy pici színház" – Péterfy-Novák Éva...

Kisoroszi és az olaszországi Todi városa között osztja meg életét Péterfy-Novák Éva, író. Az Egyasszony, a Rózsaszín ruha, és az Apád előtt ne vetkőzz! szerzőjéről a követői régóta tudják: nemcsak hogy tud főzni, de örömmel eteti is a szeretteit. Egy húsleves, egy sütemény nála mindig túlmutat önmagán, mindig egy gesztus is annak, akinek készíti. Elhúzódó olasz ebédekről, a konyhai sopánkodás művészetéről és a kétlakiság szépségeiről beszélgettünk.

Kormos Lili

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.