r
Nosalty Logó

Dutch baby palacsinta juharszirupos párolt körtével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Dutch baby palacsinta juharszirupos párolt körtével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

a palacsinta

a juharszirupos párolt körte

a tetejére

Összesen 521 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

a palacsinta

a juharszirupos párolt körte

a tetejére

Összesen 2079 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

a palacsinta

a juharszirupos párolt körte

a tetejére

Összesen 134 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 521 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    105.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1679.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.4 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    901.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1000 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    979 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 2079 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 134 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

a palacsinta

a juharszirupos párolt körte

a tetejére

Elkészítés

a palacsinta

  1. A sütőt előmelegítjük 225°C-ra, és beleteszünk egy serpenyőt, hogy az is jól felforrósodjon.
  2. A palacsintatészta hozzávalóit a vaj kivételével egy nagy tálban csomómentesre keverjük. A felforrósított serpenyőt nagyon óvatosan kivesszük a sütőből. A serpenyőbe dobjuk a vajat, megvárjuk, amíg teljesen elolvad, majd beleöntjük a tésztát.
  3. Gyorsan mehet is vissza a sütőbe, ahol 20-25 perc alatt készre sül. A folyamat elsőre szokatlan lehet, ugyanis a sütőbe téve a tészta nagyon magasra fel fog futni, azonban onnan kivéve összeesik a félére/harmadára, így nyerve el jellegzetes, peremes alakját.

a juharszirupos párolt körte

  1. A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, és vékonyan felszeleteljük. Hozzáreszeljük a gyömbért, belefacsarjuk egy citrom levét, ráöntjük a juharszirupot, és megszórjuk egész zöldkardamommal.
  2. Az egészet felforraljuk, majd mérsékeljük alatta a lángot, és puhára pároljuk. Közben elkészítjük a palacsintatésztát.

a tetejére

  1. Hagyjuk picit hűlni a palacsintát, közben a habtejszínt a cukorral verjük fel. A párolt körtével, a tejszínhabbal és némi citromhéjjal megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3387
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dutch baby palacsinta juharszirupos párolt körtével
Rosanics Petra 313 recept

A dutch baby talán a legkülönlegesebb palacsintaféleség, ami egyszerre könnyed, légies és tömör. Elkészítése sokban hasonlít a britek kedvelt köretéhez, a yorkshire puddinghoz, csak ennek nem sok apró muffin, hanem egy, óriási palacsinta a végeredménye. Bár sokszor hivatkoznak rá német palacsintaként, a dutch baby nem meglepő módon amerikai specialitásként van számon tartva, ez azonban senkit ne tartson vissza, mert tényleg nagyon finom. Főleg ha ezzel a fűszeres párolt körtével tálaljátok - ígérem, nem fogjátok megbánni!

Hozzávalók

a palacsinta

a juharszirupos párolt körte

a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek