Nosalty Logó

Pulled pork

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Ezen a képen: Pulled pork
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 776 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 7761 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 191 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1811.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    1051 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    213 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 776 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    519.9 g

Zsír

  • Összesen
    569.8 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    254 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    2159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18117.8 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    772 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    590 mg
  • Foszfor
    5590 mg
  • Nátrium
    10514 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    2594.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    2131 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    23 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    119 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    1909 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 7761 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  2. Egy éles kés segítségével 6 olyan mély lyukat fúrunk a húsba, hogy beleférjen egy-egy gerezd fokhagyma. Nyomjuk bele a gerezdeket a lyukakba úgy, hogy teljesen eltűnjenek.
  3. Mindenhol dörzsöljük be a húst sóval.
  4. Egy kisebb tálban keverjük össze a cukrot a füstölt paprikával, borssal, cayenne borssal és a lereszelt hagymával. Alaposan, minden oldalról dörzsöljük be vele a lapockát.
  5. Egy nagy edényben, ami a sütőt is bírja, olvasszuk fel a zsírt. A hús mind a hat oldalát süssük benne 3-3 percig, amíg szép barnás nem lesz.
  6. Öntsük hozzá az alaplevet és sört, forraljuk fel (ha nincs olyan edényünk, ami a sütőt is bírja, nyugodtan csináljuk ezt a műveletet egy serpenyőben vagy lábasban. Mikor a hús a sütőbe kerül, áttesszük egy mély tepsibe, és aláöntjük a levet.)
  7. Ha forr az alaplé, takarjuk le az edényt fedővel (vagy a tepsit alufóliával), és tegyük be a sütőbe. Fél-háromnegyed óránként fordítsunk rajta egyet, locsolgassuk a levével.
  8. 3-5 órán keresztül süssük (a hús korától függ), amíg látszik rajta, hogy atomjaira készül szétesni. Ha van kedvünk, az utolsó negyed órában levehetjük a fóliát, és 5 percig grillezhetjük, hogy szép piros legyen.
  9. Vegyük kis a sütőből, várjuk meg, míg egy kicsit hűl, majd szedjük szét szálasra.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sűtés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 45
  • 7 napos nézettség: 219
  • Össznézettség: 108400
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 27.

Ajánló

Magában, sok szafttal, kenyérrel és savanyúsággal is mennyei, de bármilyen szendvicsbe, tex-mex kajába is tökéletesen működik. Minél többször melegítjük újra, az íze annál jobb lesz! A fölösleges levet tegyük edénybe, és minden melegítésnél pakoljuk rá. Ha marad, fagyasszuk le, sűrű krémlevesekhez tök jó alap!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Előkészíteni elég pepecselős, a szálkásra szedésről már nem is beszélve, de az íze mindent megér! Valószínűleg az egyik legjobb sertéssült, amit életemben ettem. Igazi pasikaja, az erősebb nem meggyőzésére indított harc előtti feltálalása sokban segíthet, hogy a mi oldalunkra dőljön el a kérdés! :P Recept a The Craft beer szakácskönyvből, apró változásokkal - ki hallott már olyat, hogy egy ilyen koncot ennyi sörrel, olívaolajjal locsolgassunk zsír helyett? Ne sajnáljuk mellőle a drágább, de jobb minőségű stout sört, megéri, meglátjátok! Nehéz belőni, hogy hány emberre elég, mi ketten vagy négy napig ettük, különböző formában. Ha egyszerre esünk neki, csak valami savanyúsággal, 8 emberre elég kell, hogy legyen.

Hozzászólások

vmzsuzsa

Szia! Két fotón a hús össze van kötözve. A leírásban err?l semmit nem találok. Hgy is van ez? Zsuzsa

Dacota

Szia Zsuzsa, Ez ugy vanm hogy bementem a henteshez, kertem a hust, es igy kaptam osszekotve. :) Kotozes nelkul is ugyanigy mukodik, csekkolni kell, hogy mikor omlos a hus. :) Szep napot, Udv, Nora

Niurka

A 3000 forintos költség csak a hús, vagy az 5 órás sütés áramdíja is benne van?

Dacota

Szia Niurka, Ne haragudj, hogz a kerdesre keson erkezik a valasz, nem vagzok internetkozelben. Az ar csak utmutato, mivel nem elek Magyarorszagon, a tavaly decemberi arakkal kalkulalok. Persze ebben nincs benne az inflacio, ez csak egy nagyjaboli sacc, mivel nem tudhatom, kinek milyen alapanyagai vannak otthon, mennyit kell vasarolnia elotte. Temeszetesen nincs benne az aram vagy gaz ara, mivel az nem alapanyag. Sot, nem kalkulaltam bele a benzin illetve buszjegy arat sem, remelem, elnezed ezt nekem. :) Szep napot, Udv, Nora

Törölt felhasználó

Végre eljött a nap, hogy nekiálltam megcsinálni. Most raktam be a süt?be. Rettent?en izgulok: ))) A hús tényleg kb. 3000 Ft volt, valamivel több, mint két kiló.... (itthon is árulják néhol sima közértekben is így összekötve ezt a fajta húst amúgy...) A guiness itthon aranyárban van. Szerencsére volt itthon kivételesen ahogy minden más is, kivéve a füstölt pirospaprikát, amib?l csak egy fél kiskanálnyi árválkodott a doboz alján... : ( erre nem számítottam: ( kiegészítettem sima pirospaprikával, szerintem nem ezen fog múlni: ) Jelentkezem, ha bekajáltunk, vagy amikor legközelebb meg tudok utána mozdulni: )) Azt hiszem, már mást is megf?ztem a receptjeid közül, mindjárt utána is nézek... Szóval köszi mindent!: )

Törölt felhasználó

Jaj nagyon-nagyon finom lett, és mi is azóta esszük ketten, és még van egy kicsi. De nem lehet megunni, tényleg a legfinomabb sertéssült, amit valaha ettünk! Köszönjük!

Dacota

Szia manorita, H?, valamiért lemaradtam a kommentedr?l, de így egy hónapos késéssel is nagyon örülök, hogy ízlett! :) További jó f?z?cskézést, és szép utolsó nyári napokat! Üdvözlettel, Nóra

memilia

Szia Nóra! Nem szeretek ömlengeni egy receptr?l, de ez valami zseniális. Sok sok falat mennyország. :) Sima pirospaprikával és cayenne bors nélkül csináltam, de így is tökéletes lett a végeredmény. KÖSZI a közzétételért! Üdv Emi

Törölt felhasználó

Kedves Nóra! Elkészítettük, 2,4 kg csont nélküli húsból (T...o-ban szinte kinevetett a hentes, mert "csontosat tudja, hol kap... talán a piacon!"), Pataki-tálban készítettük, 7 órán keresztül, ebb?l 6,5 óra fedve, fél óra pirulva. Észrevételeim (hátha másoknak is segít): - ha legközelebb ilyet készítek, meg fogom fordítani félúton a húst, hogy ugyanannyi lé/szaft érje - a megadott mennyiség? lé szinte ellepte volna a húst, ezért összességében max. 3 dl-t hagytunk alatta, elvégre nem f?zni akartuk a lapockát, ezt legközelebb is így fogom csinálni, mert szuper szaftos és a receptnek megfelel?en omlós lett - kicsit zavar a lé szaga (nem tudom, hogy a marha alaplé, vagy a sör, vagy így a kett? keveréke), ezért legközelebb kipróbálom csak sörben, a f?szerekkel - a f?szerek közül szerintem paprikából többet is "elvisel", persze ez ízlés dolga - a hús külsejére legközelebb nem teszek reszelt hagymát, max a léhez félbevágva, mert így bonyolította a hús kezelését (külön serpeny?ben kellett héjat sütnöm, mert egyik sem süt?t bíró típus). Egyébként a recept kiváló, érdemes még alacsonyabb h?fokokkal is próbálkozni (igen, több id?, de megéri!). Köszönet a finom ötletért!

Törölt felhasználó

Hosszú ideje szemezek ezzel a recepttel, tegnap végre nekibátorodtam és elkészítettem. 2,5 kg csont nélküli lapockát kaptam, és belga barna sört használtam - ennyiben tértem el a receptt?l. Kb. 5 órán át volt süt?ben a drága. Megjegyezném, hogy az alaplé és a sör az én húsomat is csaknem ellepte - bár szerintem ez edény kérdése is, az enyém volt olyan magas, mint amilyen széles :-) Szóval fordítgatni így nem nagyon kellett, de tény, hogy inkább f?tt a hús, mint sült. Persze a végeredmény akkor is egy ízekkel átjárt omlós, szaftos hús, a pirult részeket meg ugye az els?, körbesüt?s fázis megadta. Annyi megjegyzésem azért lenne, hogy talán az kimaradt a receptb?l, a szálasra szedést követ?en az értékes szaftból mentsünk meg néhány decit és locsolgassuk meg a husidarabkákat! Amúgy ha valamennyit a szaftból tovább f?zök a t?zhelyen, kicsit bes?r?södik, és frankó mártásom is lehetne - vagy rosszul gondolom? Köszönöm a receptet!

Dacota

Szia! Örülök, hogy ízlett :) Én is elraktam a szaftot, és úgy ahogy mondod, kés?bb beforraltam. Kis extra vajjal meg tejszínnel mennyei bármilyen húshoz. :) A pulled porkot nem magában, hanem két másik kajához használtam: http://www.nosalty.hu/recept/pulled-pork-szendvics http://www.nosalty.hu/recept/pulled-pork-taco Nekik volt külön szószuk, azért nem írtam bele a szafttal való összekeverést, de persze, ha így magában eszed, akkor azzal sokkal jobb! :) Szép napot! Üdv, Nóra

Kultné Szabó Noémi

Kedves Dacota! Most már megírom, immáron 5. alkalommal készítem ez a sültet!!! Most kezdi az 5 órás napozást :). Volt már baráti összejövetel alapja, a szilveszteri/újévi menüben, sima vasárnapi ebéd...most felújítás van a házban, és gondotlam, ez sül míg mi dolgozunk, és utána ki ki eszik bel?le ahogy szeretne! Szendvicsbe, vagy magába. Csinálok hozzá amerikai káposzta salátát. :) Szóval, köszönöm a receptet! Örülök, hogy rátaláltam annó! :) Noémi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

HETI MENÜ: készülünk a karácsonyra – főszerepben a fahéj

Mi már készülődünk a karácsonyra, és ennek az alaphangulatnak az illatok és ízek is kötelező elemei – ide tartozik a fahéj is, amit most nemcsak süteményekbe csempészünk bele, hanem különleges fogásokba is, hogy lássátok, milyen kreatívan és sokoldalúan használható fűszer. A menühöz pedig remekül illik majd a Coca-Cola legújabb terméke, a Coca-Cola Zero Fahéj is! (x)

Szponzorált tartalom

További cikkek