r
Nosalty Logó

Szaftos mac and cheese

Gerzsenyi Flóra
Szaftos mac and cheese
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

805
Kalória
37.8g
Fehérje
66.3g
Szénhidrát
41.1g
Zsír
48.3g
Víz
110.1g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 805 kcal
  • 20% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 6436 kcal
  • 20% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 20% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2370.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    857 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 805 kcal
  • 20% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    302.4 g

Zsír

  • Összesen
    329 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18965.3 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    511 mg
  • Kálcium
    6856 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    4578 mg
  • Nátrium
    6429 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    530.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    386.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1458 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 6436 kcal
  • 20% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    761 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

  1. A besamelhez vajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a fűszereket (füstölt pirospaprika, fokhagymapor, cayenne), majd felengedjük a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. Sózzuk-borsozzuk, és reszelünk bele szerecsendiót.
  2. A lereszelt sajtokat a krémhez adjuk a lapkasajttal együtt, majd alaposan elkeverjük, és hagyjuk összeolvadni.
  3. Eközben a tésztát sós vízben kifőzzük, majd szűrés után rögtön a sajtmártáshoz adjuk.
  4. Jól elkeverjük, hogy a tésztát mindenhol bevonja a gazdag mártás. Egy kivajazott, morzsával körbeszórt hőálló tepsibe halmozzuk.
  5. Serpenyőben, vajon elkezdjük pirítani a kockára vágott bacont, mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a pankómorzsát, és összepirítjuk. Miután hűlt picit, hozzáreszelünk még egy adag parmezánt, és az egész keveréket a tészta tetejére egyengetjük. Végezetül még egy kis reszelt parmezánnal megküldjük az egészet, és mehet a sütőbe.
  6. Előmelegített, 190 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
  7. Tálalhatjuk azonnal, ha nem bírunk vele várni. Akkor az igazi, ha még tocsog a sajtmártásban!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a vajas-kenyérmorzsás-szalonnás-sajtos tészta a legkomolyabb komfortkaja. A mi mostani receptünk cheddar és a parmezán klasszikus keverékét használja: a cheddar fantasztikus alap, míg a parmezán összetettebb és sósabb ízt ad hozzá, de természetesen ízlésetekhez igazíthatjátok a sajtokat. A Gruyere, a Monterey Jack és a Gouda mind nagyszerű választás. Bevalljuk, mi még megsokkoltuk egy kis lapkasajttal is...

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek