r
Nosalty Logó

Szilvás crumble

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Réthly Dávid
Szilvás crumble
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A szilvás töltelékhez

A morzsás réteghez

Összesen 316 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A szilvás töltelékhez

A morzsás réteghez

Összesen 2511 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A szilvás töltelékhez

A morzsás réteghez

Összesen 172 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 316 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    108 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.8 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    872.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2024 micro
  • β-crypt
    331 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1288 micro
Összesen 2511 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A szilvás töltelékhez

A morzsás réteghez

Elkészítés

A szilvás töltelékhez

  1. A szilvákat alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd félbe és negyedekbe vágjuk őket.
  2. Belereszeljük fél citrom héját, majd belefacsarjuk a levét, hozzáadjuk a cukor kétharmadát, a keményítőt és a fűszereket.
  3. Alaposan elkeverjük és félretesszük. Jöhet a morzsás réteg összeállítása.

A morzsás réteghez

  1. Egy konyhai aprítógépbe szórjuk a lisztet, sót, fűszereket, majd összekeverjük.
  2. Jöhet a gépbe a felkockázott hideg vaj, és addig keverjük, míg morzsás állagot nem kapunk.
  3. Egy tepsit kivajazunk, ráhalmozzuk a szilvát, megszórjuk a maradék cukorral, és befedjük a morzsás keverékkel.
  4. A megpucolt pisztáciát felaprítjuk, rászórjuk a morzsás réteg tetejére, és 40-45 percig sütjük 180 fokon.
  5. 10-15 perc pihentetés után tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 23262
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás crumble
Réthly Dávid 32 recept

Nem akármiért hívják a lusták süteményének, hiszen egyszerűen és gyorsan elkészíthető, az adott évszaknak megfelelően variálható a töltelék és a siker garantált. Most rengeteg szilvával, fahéjjal, kardamommal és egy kevés pisztáciával dobtuk fel az alapreceptet.

Hozzávalók

A szilvás töltelékhez

A morzsás réteghez

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...