r
Nosalty Logó

Szilvás crumble

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Réthly Dávid
Szilvás crumble
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A szilvás töltelékhez

A morzsás réteghez

Összesen 316 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A szilvás töltelékhez

A morzsás réteghez

Összesen 2511 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A szilvás töltelékhez

A morzsás réteghez

Összesen 172 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 316 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    108 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.8 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    872.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2024 micro
  • β-crypt
    331 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1288 micro
Összesen 2511 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A szilvás töltelékhez

A morzsás réteghez

Elkészítés

A szilvás töltelékhez

  1. A szilvákat alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd félbe és negyedekbe vágjuk őket.
  2. Belereszeljük fél citrom héját, majd belefacsarjuk a levét, hozzáadjuk a cukor kétharmadát, a keményítőt és a fűszereket.
  3. Alaposan elkeverjük és félretesszük. Jöhet a morzsás réteg összeállítása.

A morzsás réteghez

  1. Egy konyhai aprítógépbe szórjuk a lisztet, sót, fűszereket, majd összekeverjük.
  2. Jöhet a gépbe a felkockázott hideg vaj, és addig keverjük, míg morzsás állagot nem kapunk.
  3. Egy tepsit kivajazunk, ráhalmozzuk a szilvát, megszórjuk a maradék cukorral, és befedjük a morzsás keverékkel.
  4. A megpucolt pisztáciát felaprítjuk, rászórjuk a morzsás réteg tetejére, és 40-45 percig sütjük 180 fokon.
  5. 10-15 perc pihentetés után tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 19237
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás crumble
Réthly Dávid 32 recept

Nem akármiért hívják a lusták süteményének, hiszen egyszerűen és gyorsan elkészíthető, az adott évszaknak megfelelően variálható a töltelék és a siker garantált. Most rengeteg szilvával, fahéjjal, kardamommal és egy kevés pisztáciával dobtuk fel az alapreceptet.

Hozzávalók

A szilvás töltelékhez

A morzsás réteghez

Címlapról ajánljuk