adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
449
Kalória
13.2g
Fehérje
90.4g
Szénhidrát
3.6g
Zsír
162.8g
Víz
108.5g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
1.8g
Cukor
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 1% Zsír
A gnoccihoz
-
250g burgonya144 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
449
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 1% Zsír
A gnoccihoz
-
500g burgonya289 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
899
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 1% Zsír
A gnoccihoz
-
74.6g burgonya43 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
22.4g finomliszt81 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
134
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 227 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 90.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 162.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
449
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 776.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 454 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 180.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 12 mg
Víz
-
Összesen 325.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
899
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 27 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 48.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
134
kcal
Elkészítés
A gnoccihoz
- A burgonyákat sós vízben, héjukban főzzük meg. Mikor teljesen kihűltek pucoljuk meg és nyomjuk át őket krumplinyomón.
- A tört burgonyához adjuk hozzá a tojássárgáját, a sót és a lisztet. Gyúrjuk össze és formázzunk belőle gombócot.
- Tegyük a gombócot lisztezett felületre és osszuk szét kisebb részekre. Kezdjük el külön-külön kihengergetni őket, kb. 1 cm átmérőjűre.
- A hengereket vagdossuk el kb. 1,5-2 cm távolságra, hogy kis párnákat kapjunk. Ezeket a párnácskákat formázzuk meg egy villa segítségével, úgy hogy az ujjunkkal felülről lefele átgördítjük a párnácskákat a villa hátoldalán.
- Sós, lobogó vízben addig főzzük őket, amíg felúsznak a víz tetejére. Ezután serpenyőben le is piríthatjuk őket, de rögtön mehetnek a hozzájuk készített különböző szószokba is.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Főzés ideje: 30 p
A gnocchi egy klasszikus olasz tésztaféle, ami mivel burgonyából készül, inkább a nudlihoz hasonlít. A kis párnácskákat egy bordázott felületű fatáblán formázzák meg, de ha ilyen nincs a háztartásban szimplán egy villa segítségével is kialakítható a kívánt forma. A kis bordák segítenek megtartani a különböző szószokat, melyekbe a kifőtt, majd kissé lepirított burgonya párnácskákat forgatják.