r
Nosalty Logó

Sajtos pogácsa egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Sajtos pogácsa egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3554 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 296 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.1 g

Zsír

  • Összesen
    195.4 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    788 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5607.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1384 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1335 mg
  • Nátrium
    2488 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1652 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1624 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 3554 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet langyosra melegítjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és az élesztőt. 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A liszteket beleszitáljuk egy keverőtálba, hozzáadjuk a sót, és átszitáljuk.
  3. Elmorzsoljuk benne a puha vajat, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt.
  4. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt is, majd dagasszuk egynemű tésztává.
  5. Letakarva pihentessük, kelesszük fél órát, majd nyújtsuk ki.
  6. Kenjük meg a tetejét puha vajjal, majd szórjuk meg a reszelt sajtok 2/3-adával.
  7. Tekerjük fel a tésztát, mint a bejglit, majd a két végét hajtsuk a tekercs középső részére.
  8. Pihentessük így is fél órát, majd nyújtsuk ki ismét.
  9. Folytathatjuk a hajtogatás-pihentetés-kinyújtás fázisokat addig, amíg jónak látjuk, hiszen minél rétegesebb egy pogácsatészta, annál finomabb lesz.
  10. Az utolsó kinyújtás után szaggassunk belőle pogácsákat, a maradék tésztát pedig hajtogassuk újra. Addig ismételjük a folyamatot, amíg a tészta el nem fogy.
  11. A pogácsákat helyezzük tepsire, majd szórjuk meg a tetejüket a reszelt sajttal.
  12. 180°C fokos előmelegített sütőben süssük készre 20-25 perc alatt, amikor a sajt már szépen megbarnul a pogik tetején, akkor jók.
  13. A sütőből kivéve hagyjuk őket kihűlni, majd fogyasszuk őket frissen, úgy a legfinomabb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 90
  • 7 napos nézettség: 922
  • Össznézettség: 13855
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos pogácsa egyszerűen
Kristyán Fanni 93 recept

A pogácsa minél többször van hajtogatva, annál finomabb lesz. Ha a sajtos pogácsa a kedvencünk, próbáljuk ki többféle sajttal, ami még jobban fokozza az ízélményt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

3 meggymagozási módszer, ha macera nélkül úsznád meg a folyamatot

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor kilószám kell megtisztítanunk a meggy és a cseresznye bordó szemeit. A magozás ugyan nem egy bonyolult folyamat, de mivel gyakran akár órákig is eltarthat, jobb, ha néhány trükkel és aprósággal megkönnyítjük a saját dolgunkat. A meggymagozásra több lehetséges módszer is adott: nézzük, kézzel, késsel vagy evőpálcikával járunk a legjobban!

Lakos Benedek

További cikkek