Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarjával töltött sajtos-tejfölös édesburgonya

Tarjával töltött sajtos-tejfölös édesburgonya
Tarjával töltött sajtos-tejfölös édesburgonya
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elképesztően egyszerű és legalább ennyire finom töltött édesburgonya, amit kevés munkával, akár hétköznap este összedobhatunk. Mi most jóféle sült tarjával pakoltuk meg, de bármilyen más hússal csodálatos, sőt, vegetáriánus módon is nyugodtan elkészíthetjük - a variációk száma végtelen!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édesburgonyákat alaposan megmossuk, majd megszurkáljuk, és 200°C-os sütőben nagyjából 45 perc alatt puhára sütjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni őket, nehogy megégessük magunkat.
  2. Vágjuk le a burgonyák tetejét, majd egy kiskanállal óvatosan kaparjuk ki a belsejét, vigyázva, hogy ne szakítsuk el sehol sem a héját.
  3. A kikapart burgonyabelsőt törjük össze villával. Adjuk hozzá a tejfölt, a felaprított sült tarját, valamint a sajt 2/3-át. Sózzuk-borsozzuk, keverjük össze, és kanalazzuk vissza az édesburgonyák belsejébe.
  4. A tetejüket szórjuk meg a maradék sajttal, és 180°C-os sütőben süssük őket 10-15 percig, amíg a sajt szépen ráolvad.
  5. Tálaljuk melegen, frissen aprított petrezselyemmel, valamint újhagymával megszórva.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 594
elküldve: 1
receptkönyvben: 106
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
98 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

édesburgonya töltve

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

353
édesburgonya 4 db
tejföl 4 ek
cheddar sajt 10 dkg
sertéstarja 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
újhagyma 2 közepes db