Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtés galette fahéjjal

Körtés galette fahéjjal
Körtés galette fahéjjal
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi francia különlegesség a galette, ami szinte bármivel tölthető.
Mi most egy őszi körtés verziót próbáltunk ki, és imádtuk! :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálba öntjük a lisztet, a porcukrot, a sót, és elkeverjük.
  2. Jöhet a felkockázott hideg vaj, majd elmorzsoljuk.
  3. A tálba csúsztatunk egy tojást, majd gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.
  4. Fóliába tekerjük, és legalább 1 órát pihentetjük a hűtőben. Közben elkészítjük a tölteléket.
  5. A lehűlt tésztát lisztezett felületen 0,5-1 cm vastagra kinyújtjuk, majd áthelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. A közepére halmozzuk a körtéket.
  6. Óvatosan behajtogatjuk a széleit, egy felvert tojással megkenjük, megszórjuk barna cukorral, majd 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
  7. Vaníliafagyival vagy tejszínhabbal tálaljuk.

A töltelékhez

  1. A körtéket meghámozzuk, a magházakat kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
  2. Egy tálban, óvatosan összekeverjük a körtékkel a barna cukrot, a fahéjat és a finomlisztet.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 63
össznézettség: 9 970
elküldve: 0
receptkönyvben: 92
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1195 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

körtés lepény

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

312
finomliszt 230 g
porcukor 3 ek
0 ízlés szerint
vaj 140 g
tojás 2 db
barna cukor 1 ek
körte 3 közepes db
barna cukor 1 ek
fahéj 0.5 ek
finomliszt 1 evőkanál