Klasszikus német szilvás lepény - Zwetschgendatschi
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Németország, az úticél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
19g tej11 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
3 kcal
-
47g finomliszt171 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
6g vaj45 kcal
A tetejére
-
9g földimogyoró53 kcal
-
9g zsemlemorzsa37 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
0g fahéj1 kcal
-
250g szilva108 kcal
-
3g cukor10 kcal
Összesen
525
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
150g tej84 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
375g finomliszt1365 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g vaj359 kcal
A tetejére
-
75g földimogyoró425 kcal
-
75g zsemlemorzsa296 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
3g fahéj7 kcal
-
2000g szilva865 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
4193
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
5g tej3 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.8g friss élesztő1 kcal
-
12.6g finomliszt46 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
A tetejére
-
2.5g földimogyoró14 kcal
-
2.5g zsemlemorzsa10 kcal
-
1.7g porcukor6 kcal
-
0.1g fahéj0 kcal
-
66.9g szilva29 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
Összesen
140
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 406.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 219.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 457 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
525
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 94.5 g
Zsír
-
Összesen 98.5 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3254 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 622 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 391 mg
-
Foszfor 1305 mg
-
Nátrium 729 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 760.2 g
-
Cukor 382 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 1756.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 739 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 179 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 672 micro
-
Kolin: 285 mg
-
Retinol - A vitamin: 413 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3654 micro
-
β-crypt 666 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1690 micro
Összesen
4193
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
140
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A tésztához
-
1.5 dl tej
-
1 ek cukor
-
25 g friss élesztő
-
375 g finomliszt
-
100 g cukor
-
só ízlés szerint
-
1 db tojás
-
50 g vaj
A tetejére
-
75 g földimogyoró
-
75 g zsemlemorzsa
-
50 g porcukor
-
1 ek fahéj
-
2 kg szilva
-
2 ek cukor
Elkészítés
A tésztához
- A langyos tejet 1 ek. cukorral és az élesztővel 10-15 perc alatt felfuttatjuk.
- Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet a cukorral, sóval, majd hozzáadjuk a tojást, olvasztott vajat és az élesztős tejet.
- Tésztát gyúrunk, majd lefedve 1 órát kelesztjük.
- Egy tálban összekeverjük az aprított, sótlan mogyorót, zsemlemorzsát, porcukrot és fahéjat, majd egy száraz serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk.
- A szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk.
- A megkelt tésztát kb. fél centi vastagra nyújtjuk, elterítjük rajta a fahéjas keveréket, majd a szilvákat, és 180 fokon, 30 perc alatt megsütjük.
- Amíg meleg, megszórjuk 1-2 ek. cukorral, majd felvágva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 45x35
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 236
- Tegnapi nézettség: 27
- 7 napos nézettség: 124
- Össznézettség: 54098
- Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Németország, az úticél
5 recept
A bajorok híres lepénye, puha tésztával, fahéjas-mogyorós morzsával és rengeteg szilvával. Ősszel mindenképp érdemes elkészíteni! :)