r
Nosalty Logó

Klasszikus német szilvás lepény - Zwetschgendatschi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németország, az úticél
Klasszikus német szilvás lepény - Zwetschgendatschi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4193 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 140 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94.5 g

Zsír

  • Összesen
    98.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3254 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    1305 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    760.2 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1756.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    672 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3654 micro
  • β-crypt
    666 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1690 micro
Összesen 4193 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejet 1 ek. cukorral és az élesztővel 10-15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet a cukorral, sóval, majd hozzáadjuk a tojást, olvasztott vajat és az élesztős tejet.
  3. Tésztát gyúrunk, majd lefedve 1 órát kelesztjük.
  4. Egy tálban összekeverjük az aprított, sótlan mogyorót, zsemlemorzsát, porcukrot és fahéjat, majd egy száraz serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk.
  5. A szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk.
  6. A megkelt tésztát kb. fél centi vastagra nyújtjuk, elterítjük rajta a fahéjas keveréket, majd a szilvákat, és 180 fokon, 30 perc alatt megsütjük.
  7. Amíg meleg, megszórjuk 1-2 ek. cukorral, majd felvágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 45x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 124
  • Össznézettség: 54098
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus német szilvás lepény - Zwetschgendatschi
Németország, az úticél 5 recept

A bajorok híres lepénye, puha tésztával, fahéjas-mogyorós morzsával és rengeteg szilvával. Ősszel mindenképp érdemes elkészíteni! :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek