Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gőzölt nikuman gombóc mogyorószósszal

Gőzölt nikuman gombóc mogyorószósszal
Gőzölt nikuman gombóc mogyorószósszal
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Válogatós családomnak gyakran nehéz a fogukra valót találni. Ilyen ötletem támadt, s rögtön meg is valósítottam. Ott voltam csak gondban, hogy nem tudtam, hova pakoltam a bambuszpárolómat, így azt találtam ki, hogy egy nagy tepsibe kb. 1 cm-nyi forró vizet öntöttem, rá grillrácsot tettem, amire 18 kis négyzetre vágott sütőpapír jött, ami megtartja a gombócokat, majd mikor már a gombócok a helyükön ültek, letakartam egy másik, magas falú tepsivel, és így gőzben párolódtak a gombócok.

hozzávalók / 5 adag

Gombóctészta

Töltelék

Fokhagymás mogyorószósz

Szólj hozzá!

elkészítés

Gombóctészta

  1. A gombóchoz valókat dagasztógép táljába mérjük, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  2. Letakarva jó fél órát kelesztjük a konyhapulton.
  3. A megkelt tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra, és nagyobb, 9 cm átmérőjű (vagy tetszőleges méretű) köröket szaggatunk ki belőle. Ebből a mennyiségből 18 db gombóc lett.
  4. A gombócokba 1-1 púpozott evőkanálnyi kihűlt ragut töltünk, és felül összehajtogatva a tésztát, gombócot formálunk belőle.
  5. Sütőpapírral letakart grillrácsra fektetjük, és sütőben, gőzben 15 perc alatt megpároljuk.

Töltelék

  1. A marhahúst ledaráljuk kissé durvára.
  2. Ajánlott mindent előre felszeletelni, mert utána gyorsan elkészül az étel. A hagymát ferdén karikára, a répást és a zellerszárat julienne-re. A gombát keskenyebb csíkokra.
  3. Wokban (ha van) szezámolajat hevítünk, és beledobjuk a darált marhát, fehéredésig erős tűzön pirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, és fedő alatt 15 percig pirítjuk velük, majd jönnek a zöldségek, először a zeller és répa, majd a hagyma és a gomba, amiket elég 4-5 percig pirítani.
  4. Kivesszük a csillagánizst, és 2 ek. vízzel elkevert ételkeményítővel teljesen besűrítjük a ragut.
  5. Félretesszük kihűlni.

Fokhagymás mogyorószósz

  1. A fokhagymát, gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, és a többi hozzávalóval és némi hideg vízzel egy mély edényben botmixerrel pürésítjük.
  2. A gombócok mellé kínáljuk mártogatósnak.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 217
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: japán
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

marhahúsos gőzgombóc

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

448
kenyérliszt BL80 15 dkg
diabetikus liszt 15 dkg
víz 1.5 dl
cukor 1 késhegynyi
1 kávéskanál
instant élesztő 2 g
marhanyak 30 dkg
sárgarépa 1 közepes db
halványító zeller 1 közepes szár
csiperkegomba 15 dkg
újhagyma 2 közepes db
szezámolaj 1 ek
sűrített paradicsom 2 ek
szójaszósz 1 ek
chiliszósz 1 teáskanál
csillagánizs 2 db
bors 0 ízlés szerint
worcestershire-szósz 1 ek
finomítatlan nádcukor 1 teáskanál
balzsamecet 1 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
víz 2 ek
mogyoróvaj 5 ek
fokhagyma 1 gerezd
gyömbér 1 teáskanál
finomítatlan nádcukor 1 teáskanál
citromlé 1 ek
szójaszósz 1 ek
chiliszósz 1 teáskanál